söndag 18 april 2010

Söndag med sol

Vaknar tidigt, strax efter fem och ligger kvar en liten liten stund innan nyfikenheten driver mig ur sängvärmen. Möts av ett helt nytt rum när jag kränger på mig morrisen och känner hur hela mitt sovskrynkliga ansikte spricker upp i ett leende. Titta, där sitter ett helt gäng påfåglar i mitt vardagsrum!

Tänk vad några våder tapet, några liter klister och ett gäng arbetstimmar kan göra för humöret!

Hämtar datorn och hittar ett mail i brevlådan. Ett mail som gör mig glad så där så att det samlas lite tårar i ögonen.
Hittar samtidigt tapetklister i långhåriga kisses långa svans. Tänk att den pojken inte kan hålla sig ifrån sånt där kladd, allt ska han undersöka. Men med sax kan man åtgärda även sånt.

Om Närbos arbete gått bra under natten ska vi åka till stugan en sväng idag. Har det inte gått bra ska jag svänga förbi Ikea för att köpa ett nästan kornblått slösse. Alltså ett stycke tyg, lakansväv, som Ikea säljer billigt och som ska få bli gardiner, draperi och kanske, kanske ny klädsel till mina små fåtöljer*.

Och på tisdag är det tänkt att jag ska flyga till Luleå, nån som tror att det kommer att lyckas? Jag är ytterligt tveksam till den resan. Och hur ska man någonsin efter detta askmoln kunna känna sig säker på att luftrummet är tillräckligt rent för att flygplansmotorerna ska fungera felfritt?

* Nej, mina fåtöjer är inga emmor, men de är så små och nätta och söta...fast med lite tråkig klädsel. "Blaklader" skulle nog göra sig fint.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Visst är det roligt när man ser resultatet och kan piffa och fixa sen med tyg och prylar.

Vad ska du göra i Luleå?

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Jobbe (sagt på gotländska) men som sagt, jag tvivlar på att det blir någon resa och även om man bestämmer att flygplanen klarar askan (tyskarna har tydligen testat) så vette sjutton om jag vågar mig upp i luften.

strandskatan sa...

Världens häftigaste tapet ! Mycket gott resultat ! Med rätt klädsel på dina "små nätta" kommer det inte bara att bli ett gott reultat utan det kommer att bli alldels perfekt !

Cici sa...

Vilken fantastisk och sorglig historia om stolarna. Det är annat än IKEA-möbler i platta kartonger!
(Fast dom kan också vara bra, men historielösa).

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Ja men visst blev det fint...och ja, med rätt kläder till stolarna så blir det kalas.

Cici; Ja det är förunderligt hur de där stolarna har kommit hit, i min ägo. Och Ikea har sina poänger de också, särskilt när de levererar mina schäslonger!

Fiffi sa...

Du gick upp ungefär samtidigt som jag somnade...

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Å, det är till att vara nattuggla? Lugn, det går över med åren ;D
Jag gick och la mig igen sen jag beundrat tapeten men jag sov inte länge alls. Vid halvåtta var jag uppe och plågade grannarna genom att pimpa vardagsrummet!