fredag 16 april 2010

Vår tävling sär skriven


Vad är det för fel på folk? En retorisk fråga förvisso då det finns många fel på människan. Mig till exempel.

I den här staden, som i många andra, förekommer ett årligt jippo som går ut på att "tjejer och kvinnor i alla åldrar" ska ta sig fram 5 km.

Förklara bara för mig varför man kallar det Vår Ruset? Vad är det?
Vårruset kan jag förstå men Vår Ruset???? Hur jävla svårt kan det vara att skriva dessa ord ihop så som man ska? Webbadressen är www.varruset.se (och där kan man anmäla sig om man vill) så där har man ju uppenbarligen ansett att orden hänger ihop.

För inte kan det vara så illa att de som hanterar annonserna i våra tidningar inte vet att Vårruset är ett sammansatt ord??

Och kom inte och säg att "du fattar ju vad jag menar" för det argumentet håller inte när det gäller särskrivningar. Det är nämligen en enorm skillnad på rått kött och råttkött!

Och om vi nu bortser från det lilla faktum att jag inte springer men OM jag gjorde det skulle jag vägra att delta i ett jippo som kallar sig själv för Vår Ruset. För nån jävla ordning får det ändå vara!

12 kommentarer:

Speja sa...

Håller med dig - någon ordning får det faktiskt vara.

Hälsar Speja som varken skriver isär eller springer

Cici sa...

Det är ett ofog som sprider sig. Kan det ha att göra med sms:andet och liknande forum? Märker själv att det ofta blir stavfel, ja slarvfel överhuvudtaget, därför att man försöker skriva lika fort som man tänker.

Den hemska tvillingen sa...

Speja; Mmm nån ordning får det vara

Cici; Jag vet inte vad det beror på, men nog är det ett irriterande fenomen som fanns även innan sms och dylikt. Och visst händer det att även jag skriver fel, särskriver...men var jag ansvarig för annonsverksamhet hade jag tagit rejäla diskussioner om särskrivningar.

Markattan sa...

Sär skrivning är jätte dumt och går fet bort.

Mar kattan

Ewa sa...

Håller med till minst 100%. Det är så störande med såna felskrivningar. Lika illa som när det är felstavat på skyltar i butiker. Det gör mej galen ibland.

Den hemska tvillingen sa...

Mar kattan; Ellerhur ;D

Ewa; Det är en sak när man inte vet men har man som jobb att skriva annonser och annan reklam då ska man ta mig sjutton kunna.

Ännelaij sa...

Det är svin jobbigt med folk som särskriver.
Alltså..hallåba hur kan man?
Bättre ihopskrivaalltingjuh!
Såmaninteslösarpåbloggspaceochdessutomsåserdetbättreuttyckerjagiallafallochjagvetattjagitneärnesamomatttyckaså..nåjanästaninteensamiallafallellerjajagvetintemeniallafallvemorkarspringavårrusetnärdeintenensfattarattmanINTEsärskriver!!!Puh!TurjagslipeprsprignanuVarjeUrsäktärenbraursäktenligtmig!Ellerhur?!

Ha det bra
/Ann e lie

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Hmmm, lite överdrifter idag kanske ? ;D

nillas liv på pinnen sa...

Men, förstår du, det är anglosaxiskan som är här för att stanna. Tror jag, alltså, som är lärare i engelska. Där särskriver man ju det mesta så varför inte här? I synnerhet som engelskan är ett coolare språk i största allmänhet.

Men. Nu när jag hört ditt exempel med rått- resp råttkött så gör jag en pudelvolt och kommer hädanefter vara lika dedicated som du i kampen för att hålla ihop orden.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Strålande! Då kan jag somna trygg och belåten.

Ancan sa...

Jag håller med - ett ofog har det börjat bli.

Fast en enda gång har jag önskat att ett ord skulle särskrivas.

När jag inventerade på Lantmännen en sommar (för många år sedan) och jag sprang omkring och letade efter ett rep som skulle finnas 36 kvar av, och som hette SPÅNGrep...
Gapskratt av de andra grabbarna när de pekade på SPÅNgrep arna istället :)

Fin sida du har förresten!

Den hemska tvillingen sa...

Ancan; Haha, och du skämdes väl inte det minsta va???
Tack, du är välkommen!