måndag 12 april 2010

Vilken konstig idé

Tänk dig att du och barnen behöver nya skor. Dina är ett par rejält utslitna pjuck som vid inköp kostade 699 spänn. Barnens skor är urvuxna efter ett år och behöver bytas ut. Det ena paret kostade 200 kronor på rea och det andra paret var lite dyrare, 450 svenska kronor.

Nu iväg till butiken där ni hittar varsitt par och går till kassan för att göra upp affären och expediten börjar med att fråga vad era nuvarande skor kostar. Och så slår hon in 629,10 + 180 + 405 och får det till 1214 kronor och 10 öre, avrundat alltså 1214 spänn.

Ser ni vad idén bygger på? Jo att de nya skorna kostar 90% av era tidigare skor gick på. Det betyder alltså att skohandlaren ger dig skorna 10% billigare oavsett tidigare skopris.

Just det här ägnar sig elhandeln åt. Idag ringde en trevlig, ung man och garanterade mig 10% billigare el oavsett vilken leverantör jag har idag. Och då skrattade jag högt. Så om jag har den dyraste leverantören idag så får jag 10% rabatt på det priset om jag byter leverantör och om jag har den billigaste så får jag samma rabatt. Jag fortsatte att skratta och sa att det blir ingen affär för sånt där tycker jag stinker. Det förstod inte telefonören för det blir ju billigare för mig iallafall.

Men alltså, jag tycker att mitt elpris ska bestämmas av hur dyr elen är för min leverantör att producera eller köpa in. Jag tycker defentivt inte att mitt elpris ska styras av hur mycket jag betalar för min el idag. Men det är ju jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Telefonförsäljare, det spelar ingen roll. Det blir dyrt i slutändan iallafall..

Jag måste skvallra om att de där bantnings tipset du gav för någon vecka sen eller 2, funkade bra det. Jag tänkte gå ner 5 kg, men jag blev 6 kg lättare. De bara drog iväg..

Tack igen DHT för tipset. Kram Nina

Den hemska tvillingen sa...

Nina; Vad kul att det funkade för dig. Kallar det inte bantning utan mer att återgå till föda som vi är avsedda att äta, mer naturligt. Men grattis för din minskning.

Markattan sa...

Ja de där telefonnissarna och deras erbjudanden... Pust vad trött jag blir. Igår blev jag uppringd av ett företag som tydligen sålt overksam omega3 till mig för ett tag sen. Det ville de nu kompensera mig för genom att erbjuda mig en månads gratis förbrukning av antingen något som var bra om man ville gå ner i vikt, eller bli brun utan sol eller få friskt hår och starka naglar och en hy som en sjuttonåring.


Vad jag sa? Att jag gått ner 22 kg på ett halvår, hade jättestarkt och fint hår och naglar och blir jävligt brun snabbt som tusan... Allt sant utom det där sista då.

Markattan, gratulerar till din förmåga att genomskåda

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Tack. Men nog sjutton blir du brun som sjutton och rätt snabbt?