tisdag 6 april 2010

Ett av sommarens projekt

Titta vilka snygga betongplattor jag ska göra i sommar!

Man bygger sig en låda, lägger mattan i botten, slår på betong upp till halva höjden på plattan och sen på med tunna armeringsjärn. Därefter lika mycket betong till och så en plastpåse över så att betongen får härda i lugn takt.
När betongen är klar vänder man lådan upp och ner och tar bort mattan och voila, där har man en betongplatta med synnerligen snyggt mönster.

Å vad jag längtar!

10 kommentarer:

Markattan sa...

A´meh lägg av. När börjar du serieproducera? Var kommer jag att kunna köpa? Och hur stor rabatt får Markattan?

Markattan, vill ha

Den hemska tvillingen sa...

Markattan har ju redan de snyggaste betongplattor man kan tänka sig! Serietillverkning börjar tidigast när jag fått en betongblandare och ett bra ställe att hålla till på.

Fiffi sa...

Eller så kan man göra vanliga betongplattor i en träform och lägga skitbilliga virkade loppisdukar i botten. Blir kalasfint mönster :)

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Ja det kan man också göra men det mönstret blir inte lika framträdande som detta kommer att bli och det är vad jag är ute efter i det här lilla projektet.

Markattan sa...

Om jag inte är felunderrättad så finns det en sommarstuga. Cementblandare är väl han du under stundom kallar Närbo! HUR stor rabatt får jag?

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Ja det beror ju på hur mycket du gräver.

Ännelaij sa...

Ahmeh!?!?!?!?!
Nu blir jag ultrabamsemycketAVIS!
Jag vill också!
Betongblandare finns för en ganska billig penning att köpa.
Jag var på väg en gång men..blev inte så.
Men när jag köpt ett eget litet hus i framtiden då jästrans i min lilla lilarosa blommiga betongblandare så ska här gjutas.

Tjingeling

Speja sa...

Åh, betonggrejor har jag planerat i flera år nu. Fast när jag väl kommer igång får jag nog nöja mig med en enkel fyrkant eller nå´t sån´t. Längtar efter att se dina alster!

Cici sa...

Oj vad ni tänker jobba i sommar!
Själv ska jag nog gå in för att göra så lite som möjligt och bara vara. Dom gamla plattorna med småsten på får duga ett tag till.

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Problemet är nog att få ut den där blandaren till stugan...så jag rör med borrmaskinen eller lånar grannens.

Speja; Ja det är så roligt att hålla på och billigt och man lär sig fort. När man väl har börjat ser man alla möjliga grunkor som tänkbara gjutformar. Sätt igång.

Cici; Inte då, det här är inte jobb det är bara roligt! Och så spännande att gå och vänta på det färdiga resultatet.