fredag 23 april 2010

Som månlandningen ungefär

Håll i er nu för nu ska ni få se en bild av sådan historisk dignitet att den gott och väl kan jämföras med den första månlandningen! Det är så sensationellt att nyheten torde klå "kungahusets kärlekskris" med åtskilliga hästlängder!

Här kommer den!
En suddig bild som trots allt visar en Saint Paula (eller heter dom Saint Paulia??) och det är ju inte så märkvärdigt med en slik växt. Om det inte vore för att det är jag som dragit upp den. Jag fick skott av en arbetskamrat i fjol vår och titta nu, den ska till att börja blomma! Och det är ta mig fan lika stort som månlandningen för aldrig förr, i mitt nästan 50-åriga liv, har jag lyckats få en sådan blomma att överleva! Hipp hipp hurra!

Och för övrigt är vi i stugan, tre dagar (ledig måndag!!!) och här är varmt och gott inomhus, kallt och blåsigt ute. En brasa är förberedd i öppna spisen, kaminen har redan fått sin duvning. Vinterns disk är omhändertagen. Vi har alltså inget vatten här om vintrarna och än så länge får vi bära vatten hit. Så vinterns besök med kaffe visar sig i diskhögen så här den första helgen vi sover över. Men nu är den alltså diskad. Golvet sopat, sängarna bäddade och det blir strax middag. Med en pannacotta till efterrätt (fast jag inte äter sånt längre) eftersom det är just första helgen här för i år och för att Närbo har en liten namnsdag. (Så kan ni kolla upp vad han heter ;)

Trevlig helg, det tänker jag ha och jag hoppas att ni får detsamma!

10 kommentarer:

Vem är jag sa...

Låter som om alla förutsättningar finns för att en av mina önskningar ska gå i uppfyllelse, nämligen den om att du och närbo ska få en riktigt trevlig helg.

Cici sa...

Nu kan du nypa av ett blad och sätta det en bit ner i en kruka med jord, så ska du se att du snart har fler "prinsessblommor".

Förresten, har du datorn med dig när du ska koppla av i stugan?!

Den hemska tvillingen sa...

Vem är jag; Din hälsning framfördes redan vid lunch utav vårt gemensamma sällskap, SN naturligtvis. Jag hoppas att hon framförde min hälsning till dig. Och jo, jag har definitivt bestämt mig för en synnerligen trevlig helg.

Cici; Nu har jag fem krukor med prinsessblommor så nu får det räcka. Och ja, datorn är avkoppling för mig så jajemänsan det har jag.

Ännelaij sa...

Ååååh..de är så söta St Pauliorna..fast bara undet ett kort tag.
Alltså för mig.
Jag får dem att blomma och trivas max 2 år.
Sedan är det kört..för mina blomster pauliablomster d.v.s.

Hoppas du får en bra helg i stugan.
:)
Klart du inte ska glömma datorn..hoppas jag eftersom jag ju vill läsa dina trevliga inlägg även under helgen.

Markattan sa...

Grattis Göran..

Och en önskan om en synnerligen trevlig helg.

Jag kräver minst en bild på vårrusig Pilsner, capish?

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Klart att jag inte glömmer datorn, hur ska jag annars sköta mina sociala kontakter?
Trevlig helg på sig.

Markattan; Pilsner letar efter sin låda, ränner in och ut och släpar in löv med den långa ludna svansen. Ska se om jag kan fixa nåt vårrusfoto av honom.

Närbo hälsar och tackar, han sitter framför brasan med en pannacotta och korsord i högsta hugg.

Fiffi sa...

Gratta Närbo-G från mig och njuuuut av pannacottan :)

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Han tackar och meddelar att pannacottan är slut men den var jävulskt god. Vi njöt båda!

Ewa sa...

Blomskott o stuga med sommarvatten. Ja då är det vår. :O)

Den hemska tvillingen sa...

Ewa; Eller hur, visst är det så!