lördag 24 april 2010

Väry prajvet

Vaknar i svinottan, kvartifyra, svinotta you know!
Kissnödig! Skoj? Nää! Kallt? Jaaaa! Minusgrader utanför huset.
Men iväg måste man ju. Så på med försvarets raffset och morgonrock och ut.
Så dags på dygnet riskerar man inte upptäckt så man slår ner sin lilla ändalykt
ute på gräsmattan och låter sitt vatten. Så här väl folk gjort i alla tider antar jag.

Och medan man sitter där och försöker skynda på lite för att inte förfrysa puppan så har man en hel liten orkester i örat. Liten och liten förresten, jag tror att den kan mäta sig med hela skandinaviens samlade symfoniorkestrar både i volym, omfång och variationsrikedom. Jisses vad fåglarna går an.

Lite senare, när man somnat om och vaknat igen är det dags för de större behoven att uträttas. Det gör vi inte på gräsmattan mind you. Nej, då går vi hit...Och det är ju så att den här lilla byggnaden tidigare i landet kallades privetet, gör kanske så fortfarande i Norge till exempel. Och förra sommaren kunde vårt utedass också klassas in i de privata utefaciliteterna. Icke längre som ni ser, icke längre.
Det vita i bakgrunden är isen på sjön. Det förekommer en del små ekor på den här sjön sommartid, när det vita förvandlats till blått eller grått, och de kommer att ha fyll insyn till vårt privet. Fast, det är ju en vägg även baktill på utedasset så alltför mycket rumpa lär väl inte siktas.

Och redan nu ska jag tillägga att vi har avlopp, vi har wc, vi har en trekammarbrunn. Hur kommunen nu kunde ge tillstånd till den, men det skedde långt innan vi tog kåken i besittning. Så här finns möjlighet att gå på muggen just som vi civiliserat gör i stan...men som trogen och trägen läsare förstått är inte vägen hit att räkna med. Vad har det med toan att göra? Jo, en slambil måste hit och tömma trekammarbrunnen med jämna intervall om wc används. En regnig sommar tar sig sådana fordon inte hit och då står man där med skiten svällandes över alla bräddar. Det har förvisso inte hänt då vi som sagt använder utedasset.

Och var vi gör av den skiten pratar vi inte om!

5 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Såg för ett ögonblick ett dass framför mig som saknade vägg ut mot sjön. Hade varit orginellt! =)

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Ja och dragit mer än det är nu.

Ännelaij sa...

jordgubbarna kanske behövs gödslas?
Ja, inte vet jag.

Cici sa...

Jag fick precis samma syn, ett utedass utan baksida! Luftigt och fräscht.
Om jag bodde så där skulle jag nog se till att ha en potta modell större inomhus för nattbruk, för usch så hurvigt att ge sig ut mitt i natten vintertid.

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Kan vara så.

Cici; Ja fast vintertid bor vi ju inte här...och nu är det INTE vinter, nu är det vår. Och potta finns men det är fasligt svårt att huka över den och träffa rätt så det blir gräsmattegödsling nattetid.