söndag 18 april 2010

Nu är det klart...nästan

Jag lovade bilder på mitt färdiga vardagsrum när jag satte igång och renoverade. Nu är jag nästan färdig, så när som på det där blå tyget som ska tjäna som gardin/draperi/stolklädsel. Sen är det en grej som ska flyttas och lite prylar i hyllan som ska städas bort...men annars så!

Ok, då kör vi! Vi börjar i sovrummet med det där ordspråket jag var ute efter för en tid sedan. Så här blev det.


Tavla och skåp från mitt föräldrahem, stolen från Alvas farmor, den ska kläs om! Bordet ska bytas ut eller målas vitt. Förmodligen bytas ut mot ett mindre.


Lite plottrigt på den här väggen, tv-n ska bytas ut mot en platt variant och ljusdetaljerna får stå där tillsvidare. Trädet har jag köpt av Mona från Monas universum.

Detaljbild på trädet. Ja Mona, jag har böjt till grenarna!


Andra fåtöljen har jag ställt vid påfågelväggen. Den här stolen ska också kläs om förstås, i det där blåa tyget jag tänkte köpa.


Sista väggen med bokhyllan (som alltså behöver röjas på lite byggredskap och annan bröte. Och schäslongerna som jag har tjatat hål i huvudet på er om! Men jiiises vad jag sitter gott här!


Hyllan ur en annan vinkel. Jag är särdeles nöjd med den indirekta belysning som jag har satt upp bakom hyllan. Den syns kanske inte så väl på bilden men tro mig, det blir väldigt fint när mörkret lägger sig utanför.


Och vad i hela friden har människan klottrat ovanför hyllan?


Säng- och väggtexterna har jag köpt hos Stilcompaniet!

Ja men det var väl det hele...Det är svårt (för mig iallafall) att göra vardagsrummet rättvisa med en kamera. Men vill man se hur det verkligen ser ut så får man allt lov att masa sig hit för ett hembesök.

13 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Fint! Verkligen fint!

Fiffi sa...

Fint ju!!! :)

En liten iakttagelse såhär 30-35-nånting mil bort: ditt fina röda runda bord skulle vara jättefint som TV-bänk.
Alltså ståendes där TV:n är nu, med TV:n ovanpå sig. Och då behöver det inte målas om. Du kanske inte ens behöver en ny platt skatteåterbäringstelevision ;D

Den hemska tvillingen sa...

Pillargone; Tack, det värmer efter allt slit!

Fiffi; Tanken har föresvävat mig men jag slog det hur hågen. Jag ska överväga det igen...men jag lovar dig att tv-n behöver bytas ut. Den tappar ljud rätt vad det är, snabbt kommer det tillbaka men det är bara en tidsfråga innan det försvinner för gott.

Fiffi sa...

Men det röda bordet kan stå där oavsett om du har en platt-TV på eller om du sätter nya TV:n på väggen. Känns bara som bordet är perfekt i närheten av tapeten :)

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Jag har just implementerat idén hos mannen som får hjälpa mig att bära tv-apparater :) Han hävdar att bordet ska målas ändå eftersom färgen är sprucken på skivan. Fast sånt brukar jag kunna överse med bra länge. Det är mest en fråga om att ställa det i rätt läge och dölja sprickan med något.

Cici sa...

Det blev ju jättemysigt. Det enda jag saknar är någonting snyggt som täcker över elementhålet.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Ja det blev minsann inte så dumt, och elementhålet kanske jag fixar till så småningom.

Cina sa...

Vad fint det blev! Tapeterna är jättehäftiga!

Anonym sa...

Snyggt, detta gjorde du bättre än Simon & Thomas..//Nina

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Jag bara älskar dem!

Nina; Å, tack, gillar Simon&Thomas!

Ännelaij sa...

Men ååååååååh vad fint!
Me wants.
:)
Väldigt smakfullt.

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Jaha, ska vi bli sambosar? ;D Tack för beröm!

MonasUniversum sa...

Ujuj, jag hittade tre saker som jag blev kär i: tapeten, my God vilken fin tapet! Och Emma-fåtöljen! Jag har en exakt likadan, från mormor. Mycket snygg! Sist men inte minst; skåpet: väääry nice.

För övrigt så tycker jag det är grymt snyggt med röda soffor. But hell will freeze innan jag får igenom en sån hemma!

Och trädet: mycket snyggt. Fan, jag måste ta hem ett nu ser jag. Jag gav ju bort mitt, som jag hade böjt så fint. Jag böjde även rötterna längst ned, blev skitsnyggt.