tisdag 3 november 2009

Risk eller inte


Hade med anledning av mitt förra inlägg tänk ge mig iväg för vaccinering idag.
Förra veckan gick det ut ett mail på min arbetsplats att det nu var fritt fram att åka på arbetstid och få vaccinet. Och de som varit iväg rapporterade tomma, ödsliga vaccinationslokaler.
Så jag hade för avsikt att ge mig iväg allstå. En kollega upplyste mig dock om ett inslag på Mittnytt igår som visade att inga utom riskgrupperna är välkomna.

Men förklara för mig för jag fattar inte det här. Vaccinet har nu funnits i länet under några veckors tid. Det var rusning första dagen men därefter har det varit rätt tomt på vaccinationssugna och man har låtit andra få sprutan. Logiskt.
Men en annan kollega som varit iväg igår för att ta sprutan blev bryskt nekad.
Motivet till detta är att riskgrupperna går före och att de tidigare varit alltför släpphänta.

Så vi utan speciella risker ska vänta till vecka 48, i slutet av november. Men det finns alltså vaccin, riskgrupperna verkar inte så sugna på att vaccinera sig...
Innebär det att om riskgrupperna inte vaccinerar sig alls så får inte vi andra heller ta sprutan? För så länge landstinget har vaccidepåerna fyllda så lär man ju inte vara så prioriterad för nya leveranser, det finns ju landsting som är utan redan.

Ok, tack då! Här har man fått den här jävla influensan nedtryckt i halsen på längden och tvären. Man har fått sig itutat hur viktigt det är att vaccinera sig, hur farligt det är att låta bli, (och för allt i världen hur farligt det är att ta sprutan) så när man då ska ge sig iväg så blir man nekad för att de grupper som löper störst risk inte får tummen ur arslet och göra vad de kan för att undvika smittan.

Landstingets hållning ökar ju bara smittspridningen.

Återigen, tack så jävla mycket då om jag åker på influensan. Jag kommer att hålla rigida sprutgeneraler ansvariga.

8 kommentarer:

Markattan sa...

Ja det är inte utan att man undrar vad de håller på med. Dock drabbas inte jag då jag ju bestämt mig för att skita i sprutan.

Markattan, ont krut förgås inte så lätt.

Vemärjag sa...

Mycket märkliga vändningar i vaccingeringsvärlden var det verkligen.

Som du säkert hört av mer närstående källa kom sedemera dementi på den vaccineringsuppmaning, som fick mig att rusa iväg till de ödsliga vaccinationslokalerna förra veckan. Men för min del var det ju redan för sent, dådet var genomfört, och jag har alltså lyckats klämma mig före någon stackare i en riktig riskgrupp.
Hoppsan. Så kan det gå.

furman sa...

Nu tar du och väntar till v.48 som de sagt, och tro inte att du kan gå före i kön även om det inte finns någon. Regler är till för att hållas. V.48 it is, och då är det så. (Men ta den vettja, man vet aldrig hur ett tryne kan te sig på en elak tvilling.) Förresten så vill jag att du ska rösta på riktigt om jag ska ha elefanter el. inte, det KAN ha betydelse på kommande texter faktiskt. Paketeringen HAR betydelse ibland! :-)

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Nu så tar du och ställer dig i kön för att ta vaccineringen och inga protester. Jag är äldst och vet bättre än du.

Vemärjag; Nej jag hörde aldrig att det kom någon dementi och skadan är ju redan skedd för din del. Så du behöver väl inte ha alltför dåligt samvete.

Furman...Ja, ja, ja. Men nog är det väl själva fan va.
Och kör för elefanterna då eller rent som det är nu. Några andra förslag har jag faktiskt inte.
Och jag är förvånad över att inte ens du tog dig i kragen och kollade in var jag tog min fikapaus i fredags;-) Kolla mitt inlägg från den 1 november.

furman sa...

Är det Vättern det där menar du?!? Just där jag bor lyser alltid solen över vattnet och svanarna skvalpar på ytan, kära och kåta....men det kanske bara är annan vinkel än jag är van vid?

Ännelaij sa...

Här har vaccinet tagit slut..igen.
Dessutom har jag fått kallelse och först så var det förra veckan som gällde.
Nu så..är det först med början den 23:e fick jag veta igår.

Jahaja..kul att höra..förstå så törs ingen vaccinera sig. Nu slåss folk om att få sin sprutta.
Jisses.

De borde ha startat vaccineringen ett par veckor tidigare fast..då fanns det väl inget vaccin framme.

Jag håller med dig..Markattan borde vaccinera sig.
Jag vet nu en ensam mamma med två barn samt en killkompis som alla blivit sjuka.
Och..det var visst fruktansvärt.
Hög feber, ont överallt illamående etc..
Huga

Men det är ett fritt samhälle.
Tackochlov.

Jag, Lobelia sa...

Men helt ärligt?! Fattar inte... Jag är s k riskgrupp och var enda patienten i sikte när jag fick min spruta hos de 3 extrainkallade sjuksköterskor som satt och slog dank på vårdcentralen. Varför kan de inte lika gärna jobba och vaccinera, oavsett riskgrupp?

Den hemska tvillingen sa...

furman; Jo visst är de Vättern och den där dan lyste nog inte solen så våldsamt. Svanar såg vi inga.

Ännelaij; Ja inte vill man åka på den där skiten, varesig vaccinbrist eller influensa.

Lobelia; Nä jag fattar faktiskt inte hur man tänker här. Men det är väl bara att vänta och hålla tummarna på att man klarar sig så länge.