onsdag 18 november 2009

Efterlysning


I mitt nyrenoverade sovrum sitter nu hyllan på långväggen med indirekt belysning uppåt och neråt. Så himla bra blev det till sist. På den där hyllan tänkte jag ha lite trevliga klätter- respektive hängväxter. Problemet är att jag har så vådligt lite växter hemma och särskilt inte några som trivs en bit in i rummet.
Så till mina fina läsare riktar jag nu en liten bön om blomsterhjälp.

Har du någon fin grön växt som trivs utan direkt solljus så får du så gärna skicka mig några skott av densamma. Maila mig på denhemskatvillingen@telia.com om du har något att avvara. Det skulle göra mig glad.

Jag har dessutom fått upp en del av mina tavlor, det fattas en i mitt fotogalleri men det ska åtgärdas under nästa vecka. Fotogalleri låter ju märkvärdigt men det är bilder som kompisar och några bloggvänner tagit och som jag ramat in. Fina bilder som jag blir glad av att titta på.

Och jag är beredd att backa en smula från min tidiga novembertes. Jag bestämde mig för att november skulle bli en bra månad det här året. Det finns dom som jobbar rätt hårt för att det inte ska lyckas. Och jag pratar inte om vädret.

4 kommentarer:

Ännelaij sa...

hmmmm..jag har växter som tål mörka platser..men inga som är hängväxter.
Har garderobsblomma som passar överallt.
Lite tråkig kanske?

Ha också en fetblad..kommer inte ihåg namnet men..den tål också at stå rätt mörkt.
Dock hänger inte heller den.

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; :-) Garderobsblomma har jag faktiskt tänkt men kan man ta skott av dem? Klart man kan men det är väl en rätt stor apparat att göra tror jag. Och även i Sunsvall finns det ju blomsteraffärer att besöka.
Önskar att jag kunde visa dig hur fin din tavla blev men jag har inte tillgång till den braiga kameran just nu.

Markattan sa...

Jag skickar upp lite sticklingar och småplantor. En och annan Aloe Vera ska du få, bra att ha till mycket även om de inte klänger eller hänger. Vackra och lättskötta i alla fall. Sen kan jag rekommendera en paradisblomma så nära fönstret som möjligt, gärna med spalje bakom. Vackra och frodiga med fantastiska blommor.

Markattan, med gröna fingrar

Ännelaij sa...

Ja, man kan ta sticklingar av garderobisarna.
Det har jag gjort trehundraåttioelva gånger.
Och jag har också Aloe Vera av två stycken arter.
De behöver dock lite mer ljus än garderobisarna.

Hmmm...jag ska tänka.