lördag 7 november 2009

Fredspriset till Ramsele

Jag läste ett suveränt bra inlägg hos Trettio + om hans syn på integration av invandrare.

I dagens Sundsvalls tidning finns en artikel om integration som visar i handling det 30+ visar i ord. Dessvärre finns inte artikeln på St´s webbtidning. Men sammanfattningsvis var det folk i det nedläggningshotade samhället Ramsele som började fundera på hur de skulle få hyresgäster i de tomma lägenheterna, fler barn i skolan och fler kunder i affären. Så väcktes idén om att kontakta intergrationsenheten i Sollefteå kommun.
För 7 månader sen anlände en grupp flyktingar från Etiopien och stora delar av befolkningen är nu engagerade att hjälpa dessa in i det svenska samhället. De fixar praktikplatser i sina företag, de följer med till vårdcentraler, de bjuder hem på fika, de ställer upp som kontaktpersoner. I tidningen finns en bild på en äldre svensk man som flaskmatar en liten etiopisk pojke. Mannen är tillsammans med sin fru kontaktfamilj för pojkens familj och de träffas för fika, för att hjälpa till med kontakter med myndigheter och allt sånt man behöver när man kommer till en helt ny kultur.
En annan bild visar en man som äger ett gatukök och ett företag som ansvarar för skötsel av offentliga miljöer. På bilden sitter en av flyktingmännen på någon maskin för att sopa gator eller vad det kan vara. Han fick praktikplatsen eftersom korvgubben satte sig vid samma bord som etiopiern och med hjälp av en tolkande kamrat började samtalet.

Det min vänner är integration när den är som bäst.
Om vi alla gjorde som folket i Ramsele skulle Sverigedemokraterna kunna lägga ner sin verksamhet för ingen jävel skulle gå på deras kampanjer.

Och vi har ju i sann demokratisk anda röstat fram våra folkvalda. De folkvalda har sagt att vi ska ha landets gränser öppna för att ge asylsökande möjlighet att få stanna. Är det då inte var medborgeliga plikt att agera just som man gjort i Ramsele? Vi har ju sagt ok till att Sverige ska ta emot hjälpsökande från andra länder. Vi har ju sagt, i och med att vi röstade, att vi ställer oss bakom detta.

Folk i alla byar, samhällen, städer...förenen eder med flyktingarna, invandrarna, de mörkhyade, de krigströtta, rädda och gör Sverige till en bättre plats för alla. Låt oss visa SD att de kan ta sig i arslet med sin skrämselpropagande för vi är inte så korkade att vi tror att hudfärgen ger oss olika status.

Uppdatering; Nu ligger artikeln ute på st.nu

11 kommentarer:

Nemo sa...

Det här var tamemejfan det bästa jag läst i någon blogg på väldigt länge...

Tack!

Den hemska tvillingen sa...

Nemo; Tack själv!

Markattan sa...

Ja men fy för fabian vad stolt jag blir. Tänk att vara syster, tvilling dessutom, till en sådan bloggare...

Väl skrivet och väl talat. Hur sprider vi det här inlägget tro? Jag tycker nog att alla dina läsare borde länka till dig idag och se till att det här får spridning ut i vårt avlånga land.

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Tack, det var snällt sagt. Och att länka är fritt (att länka rätt är...ehhh...friare?)

Anonym sa...

Fantastiskt bra skrivet!
Det är så synd att en sådan liten, rädd klick av sveriges befolkning får höras och synas så mycket.
Jag blev otroligt glad av att läsa ditt inlägg!

Tindra sa...

Vilket jäkla dravel! Invandrarna vill inte ens "förena" sig med oss. Möjligtvis är de äldre lite positivare inställda till oss svenskar men de yngre - aldrig. Vi kommer alltid bara vara " svaga naiva svennar" för dem. Och de kommer att skratta bakom våra ryggar. Och NI som älskar mångkultur kan ta och hålla er vid liv tills den dagen svenskarna är i minoritet och har urholkats sin identitet och sitter rotlösa, så att ni kan be om ursäkt. Min dotter ska inte behöva leva i ett mångkulturellt samhälle, och jag kommer göra allt i min makt för att försöka se till att gränserna till Sverige STÄNGS för utomeuropeér. Ni är naiva och fåraktiga.

Den hemska tvillingen sa...

Kletskiten; Tjena, kul att se dig här och tack för dina ord.

Torbjörn sa...

Jag har ett jättebra förslag. Avdela en stad (avgör vilken genom lottning eller vad ni nu vill) till ert mångkulturella experiment så kan ni som gillar att "berikas" av en ändlös ström av så kallade flyktingar flytta dit och låta oss andra ha resten av Sverige ifred.

Men nej visst nej, ni vill ju tvinga även oss andra att leva i det mångkulturella helvete ni skapar. Ni vill se till att MINA barn tvingas gå i en invandrartät skola där de (baserat på erfarenheter från min skoltid) kommer att utsättas för diverse övergrepp från era vänner invandrarna. Glömde den lilla detaljen.

Seriöst, ni som gillar mångkultur borde tvingas flytta till ett område där invandrarna är i MAJORITET för att se hur j-a kul det är - för det är dit vi är på väg i HELA Sverige inom några tiotal år. Vill ni använda er själva som försöksdjur - vill ni chansa på att ni slipper bli våldtagna, rånade eller på andra sätt förnedrade av era vänner invandrarna, som så många av mina släktingar, vänner och bekanta blivit - så varsågod, gör det. Men inte med mina ungar, inte med min flickvän. Fattat?

Fast fjollorna i SD tänker inte jag heller rösta på. Folkfronten är det som gäller.

Ebba G sa...

Bra talat! Rädsla för det man inte själv känner igen är grunden för så mycket skit.
Det är nödvändigt att motverka den där rädslan, inte genom att skjuta dem som är rädda men genom att själv vara orädd... som du i det här inlägget.
Tack!
/Ebba

Den hemska tvillingen sa...

Ebba G; Tack själv. Jag tror att du har rätt i dina tankar. Och visst kan man vara rädd för enskilda människor men inte en hel folkgrupp och definitivt inte baserat på att de kommer någon annanstans ifrån. Om man hyser slika rädslor bör man nog söka hjälp för egen del och inte kräva stängda gränser.

Den hemska tvillingen sa...

Torbjörn; Eller ska vi kanske göra tvärtom? Avdela en stad åt er som vill leva i ett inskränkt, enkulturellt samhälle. För vet du, det är ni som är i minoritet och bör därför lämna resten av landet åt oss som har en smula mer vidgade vyer på mänskligheten.