lördag 21 november 2009

Nästan som hemma

I kvarteret där jag bor finns en kvarterskrog som verkligen gör skäl för namnet. Där är det lagom priser och lagom mat. Alltså, inga överdådiga kreationer skapade av en hysterisk kock med Gordon Ramsey-komplex utan vanlig enkel kvarterskrogsmat. Pizza, pasta, några kötträtter och nån fisk. Planka och filé.

Och det är så roligt att se att kundtillströmningen ökar för var gång man går dit. Fler bord upptagna, en jämn ström av ta-med-pizza-kunder, barnfamiljer, några äldre par. Och eftersom vi uppskattar att ha den här krogen i vår omedelbara närhet går vi dit då och då så att krogen blir kvar. Tredje lördagen på rad nu. Fast det beror mer på en kombination av lathet och födelsedag.

Och gud give att inte den svärande Ramsey gör entré och förvandlar stället till något annat än en hyfsad kvarterskrog med hyfsade priser och hyfsade gäster.

5 kommentarer:

Markattan sa...

Låter som en lysande lördag. Ingen disk och ingen matlagning fast mätt och nöjd.

Markattan, har också fått mat

f i f f i. sa...

Var det där vi skulle äta när vi kommer och hälsar på? :)

(och du....har det MINSKAT med en bloglovinföljare nu för dig nu?? Trenden går åt fel håll tvillingen, feeeel håll....)

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Bra lördag ja. Mätt och utan disk, perfekt. Fikat på stan också...Nästan som ett kinderägg det här.

fiffi; Ja, det är där vi ska ge världen besked om den nya ordningen. Så vida vi inte väljer matstugan i N-sjö, beror ju liksom på vad som är närmast för tillfället. Men en hemmagrillning och en panna rött kan väl duga det också.

Och vad gäller följare...Jo jag veeeeet, men jag är nog inte mycket att följa för tillfället.

f i f f i. sa...

Men titta! Just som jag påpekade det så har du två igen. Kanske var nån som ångrade sig, du bloggade ju ändå om viktiga saker såsom Robinson idag ;D

Den hemska tvillingen sa...

fiffi; Ja men titta, min dag är räddad ;-)