lördag 7 november 2009

Replik

Med anledning av mitt förra inlägg om integration av flyktingar har jag fått en kommentar som jag vill lyfta fram i ett eget inlägg.

"Tindra sa...
Vilket jäkla dravel! Invandrarna vill inte ens "förena" sig med oss. Möjligtvis är de äldre lite positivare inställda till oss svenskar men de yngre - aldrig. Vi kommer alltid bara vara " svaga naiva svennar" för dem. Och de kommer att skratta bakom våra ryggar. Och NI som älskar mångkultur kan ta och hålla er vid liv tills den dagen svenskarna är i minoritet och har urholkats sin identitet och sitter rotlösa, så att ni kan be om ursäkt. Min dotter ska inte behöva leva i ett mångkulturellt samhälle, och jag kommer göra allt i min makt för att försöka se till att gränserna till Sverige STÄNGS för utomeuropeér. Ni är naiva och fåraktiga."Tindra; Tack för dina kommentarer.

Vad menar du är vår svenska identitet? Är den så bra att den inte tål influenser från andra länder? Jag förutsätter att du aldrig äter en hamburgare från McDonalds, denna uramerikanska uppfinning. Jag utgår ifrån att du bara bär kläder tillverkade i Sverige, av svenskar och av svenska råvaror, som till exempel tyg vävt av svensk bomull. För sånt finns det ju gott om! Bäst att du börjar med det annars kanske indiernas hemska identitet kryper in i dina gener och återfinns hos dina kommande barn och hur skulle det se ut.

Möjligen är jag en smula naiv men fåraktigheten får du nog stoltsera med själv. Fåraktig är man nämligen om man tror att de som invandrat hit eller kommit hit som flyktingar kommer för att ta över landet. Har du inte fattat att de flyr från krig, från svält, från våld? Har du inte begripit att de kommer hit för att få en fristad från allt detta? Tror du verkligen att de skulle lämna sina hemländer bara för att det är så satans bekvämt här med bidrag och naiva svenskar? Fåraktigt, dumt och inskränkt.

Sveriges gränser ska enligt dig vara öppna för europeer. På vilket sätt skulle människor boendes några mil från Europas gränser skilja sig från dem som bor innanför gränsen. Hur kan du motivera att det är just Europas gränser som är de rätta?

Jag skulle tro att det blir vanskligt för både dig och mig att hålla oss vid liv tills dess svenskarna är i minoritet. Det kommer att dröja väldigt väldigt länge innan det inträffar ser du. För övrigt förstår jag inte vad det är jag i såfall skulle be om ursäkt för. Och det ska du ha klart för dig, jag kommer aldrig att be om ursäkt för att jag tror på principen att vi ska hjälpa varandra oavsett hudfärg och kultur. Och gör du vad du kan med din makt för du och dina gelikar är i minoritet så Sveriges gränser kommer att hållas öppna för både europeer och andra som behöver skydd och trygghet.Och du, om du nu vill leva i ett enkulturellt samhälle kan du väl leta upp nån öde ö och uppfostra din dotter på. Där kan du leva i enfald och inskränkthet med din identitet och dina rötter utan folk som skrattar bakom ryggen på dig.Och till Torbjörn som också kommenterat inlägget; Du, jag är uppväxt i Borås, en stad som haft väldigt många invandrargrupper, jugoslaver, finnar, serber, romer, italienare...och jag har bott i områden där invandrare varit i majoritet, det var inte mer eller större problem där än i andra områden där det enbart bor svenskar.
Ta du och följ med Tindra till den där öde ön så blir vi alla nöjda.

11 kommentarer:

Markattan sa...

Men se där, tror jag inte att du lyfte på den där stenen nu igen, den där ÅLARENSEN har legat och därför inte lärt sig något.

Grattis, nu får utbildningsministern lite att bita i.

Markattan, föredrar mångfald framför enfald

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Ja Björklund ska ju ha något att göra han också.

Anonym sa...

Att se världen i svart och vitt, inte bara bokstavligt talat, är ett signum för de som är obildade och oupplysta, och därmed brister i att ha perspektiv och en nyanserad syn på tillvaron. I det svartvita synsättet finns inga nyanser, om man bortser ifrån den outvecklade gråskalan. Inskränktheten visar sig än mer tydligt när man grundar sina generaliseringar på något så outvecklat. Och den enfaldige fattar inte hur han gör bort sig när han basunerar ut sin idioti.

//pons

nilla sa...

Underbart att läsa ditt svar!!!
Jag blir glad ända in i benmärgen. Fler behöver bemöta den ökande rasismen genom att ryta i ordentligt. Det är alldeles för mycket tassande runt de här frågorna.

Den hemska tvillingen sa...

pons; Dumheter ska man i regel inte bry sig om men den här typen av stolligheter får inte stå oemotsagda.

nilla; Du har så rätt, man kan inte tiga ihjäl det här. För i tystnaden tror de vilseledda att de har fler anhängare än de har.

furman sa...

Gärna mångkulturellt samhälle, men jag är allt lite sur på de personer som eldar upp sina förorter. De skulle kunna åka hem till sitt hemland och fortsätta elda där. Men annars: mångkultur för bövelen!!!

Osloskånskan sa...

Jag er enig i det du skriver. En annan sak som irriterar mej är alla dessa svenskar (och norrmän, för all del)som har så mycket åsikter om våra invandrare, och SAMTIDIGT med den största självklarhet åker utomlands och FÖRVÄNTAR att bli respekterade trots att dom då många gånger bär sej fruktansvärt illa åt och borde skämmas för sitt uppförande!

f i f f i. sa...

Den hemska tvillingen är arg and I love it!

Jag tycker du har rätt, jag tycker vi ska hjälpas åt, jag tycker vi "infödingar" ska göra allt vi kan för att hjälpa invandrarna på traven in i vårat samhälle och jag tror inte att någon hudfärg eller nationalitet är bättre än någon annan.

Men, det är därför jag blir beklämd, ledsen och ROSENRASANDE när jag läser och hör att det i invandrartäta områden kastas sten på brandmän, poliser, tunnelbanearbetare och busschaufförer som inte är av invandrad härkomst till utseendet. Jag blir galen på sånt. Helt jävla galen och det gör mig precis lika illa som när invandrare mobbas för sin hudfärg.

Vi har ALLA samma värde.
Vi är ALLA lika.
Bakåt och framåt och uppåt och neråt, alla är vi L I K A.

Den hemska tvillingen sa...

furman; Jag tror att det eldas av en orsak men jag håller med dig om att det där är nå jävla dumheter som de ska sluta upp med genast.

Osloskånskan; Ja jag tänkte detsamma när jag skrev men det var så mycket jag tänkte som jag inte skrev för annars hade nog inlägget klassats som en roman :-)

Fiffi; Och med ett bättre bemötande när de här människorna anländer till landet, bättre bostäder bland svenskar, jobb, vänner och en massa saker som vi som redan bor här faktiskt kan fixa, då tror jag att det där eldandet och stenkastandet skulle upphöra.

vemärjag sa...

Bra skrivet! Och jag håller hemskt mycket med dig. Mångfalden ger möjligheter. Jag gillar verkligen exemplet från Ramsele, det visar på vilka möjligheter som finns.

Den hemska tvillingen sa...

vemärjag; Ja eller hur. Det kan ju bara berika snarare än att inskränka. Jag blev så glad av den artikeln för den visar att det finns godhet, omtanke och värdighet hos oss människor fast man ibland undrar.