söndag 7 mars 2010

B-journalistik

Veckans händelse enligt Aftonbladet är tydligen att större delen av familjen Wahlgren missar Nicklas och Lailas bröllop. Och därför erbjöd tidningen en helikopterfärd från Örebro till bröllopsfesten åt Pernilla. Resan skulle kosta 10 000 svenska kronor. Jag skiter av princip i bröllopet, helikoptererbjudandet, vem som kommer eller inte. Couldn´t care less om man säger så.

Men i fredags kom Närbo hem med Aftonbladet som jag tidigare på denna blogg lovade att sluta läsa. Har väl inte hållit det löftet med någon 100% precision precis. Satt och bläddrade i den där så kallade nöjesbilagan när jag fastnade i nåt slags försvarstal från Tobias Waldefeldt Lindner. För försvara sig kände han visst han borde efter en läsarstorm. Lindner skriver bland annat "Redan i går morse började kommentarerna att regna in på vår hemsida. Och de var inte nådiga. De allra flesta var rejält upprörda över vårt tilltag; det var skarpslipade knivar, hårda ord och stora sågen."
Och vad har då folk upprörts över? Jo att Aftonbladet tyckte att det var en KUL idé att slänga ut pengarna på Pernilla Wahlgrens deltagande på sin brors bröllop när det finns en massa människor som svälter, lider efter jordbävningar och sånt.

Och Lindner erkänner att det finns mer behjärtansvärda grunkor att lägga slantarna på. Och han tillstår att detta kanske inte är deras huvuduppdrag men säger också "...En helikopterfärd har vi aldrig erbjudit förut, men det här var öppet mål. Aftonbladet ska granska makthavarna, informera läsarna och ställa upp för dem som har det svårt. Men vi tänker underhålla också. Ställa till med spektakel. Därför kommer vi att fortsätta med våra galna idéer, testa nya grepp och upptåg. Och hoppas att folk fattar när vi gör saker med glimten i ögat." Glimten i ögat? My ass! Möjligen är det glimten av pengaskimmer som syns i AB´s ögon.

Och det är här som min hjärna börjar brinna, det är nu jag återigen stärks i min uppfattning om att den här och andra kvällstidningar för länge sen har upphört att fylla någon som helst funktion av nytta.
När Aftonbladet granskat hjälporganisationer och skrivit sig hesa om Bengt Westerbergs enorma lön så har ingången varit att de som skänker pengar måste ge 100 000 först innan en enda krona går till hjälpbehövande. Ja det stämmer och de som ger pengar bör ha större möjlighet att avgöra till vilka ändamål pengarna används, Westerbergs (eller motsvarande) lön eller till hjälpbehövande i Haiti.
Men som konsument vill jag faktiskt inte att pengarna jag köper en tidning för ska gå till en sponsrad jävla helikopterresa för att en Wahlgren ska kunna ta sig till en annan Wahlgrens bröllopsfest. Det får dom väl för höge farao ordna på egen hand. OCH det var ju inte så att Pernilla tiggt sig till den här resan, hon har inte bönat och bett Aftonbladet att pynta. Aftonbladet satt väl på redaktionen och funderade på HUR i hela friden de skulle kunna suga ut ännu mer gott ur melodifestivalkaramellen och samtidigt kunna sätta rubriker om bröllopet på löpet? Och tänk vilken skön kombo de såg framför sig när de kom på den här "brilljanta" idén!

"AFTONBLADET RYCKER IN
Räddar schlagerdrottningens
bröllopsfest"

"Brudparet: Tack! utan Pernilla, ingen fest"
Dessvärre för Aftonbladet valde Pernilla tydligen att stanna i Örebro, tji fick ni!
Jävla skittidning!!!!

15 kommentarer:

Ännelaij sa...

Ja, man undrar ju..verkligen.
Och hur upphaussat är inte detta bröllop?
Jag undrar över en hel del saker, kanske för att jag läser Aftonbladet online.
Varför ska hon hetta Bagge-Wahlgren när Bagge inte är hennes flicknamn.

Nä, ro hit med Anders Bagge så heter jag snart Ännelaij Bagge.
Passande och bra.
Du kommer få en inbjudan.
Tacka gärna i förskott.
hihi, tacka, hihi, där fick jag till det,...typ..no´t..

Markattan sa...

Aftonbladet hade väl hoppats på att få fotografera spektaklet, med ensamrätt då, som tack för att de flög dit henne. Kan man tro om man är som jag.

Ännelaij, det var verkligen riktigt roligt. Tacka liksom.... Hehe. Är du säker på att du inte bor i Göteborg?

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Tack för inbjudan och tacka för att jag deltar, om Aftonbladet sponsrar med helikopterfärd.

Markattan; Ja inte var det av ideella skäl de erbjöd flygturen iallafall.

Ännelaij sa...

Markattan
Nope.
Men snart kanske jag verkar eller värkar där..vem vet.
:)

Fiffi sa...

Ja, vad säger man? Bara för att det är många flugor som kalasar på en hög med bajs innebär det inte att det finns någon form av fibrer i bajset.

Det var min högintelligenta syn på den här saken.

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Bra analys, en sån man presterar efter ett Vasalopp med en total träningshalt om 100 meter!

Fiffi sa...

Fast det var liiiiite mer än så. Jag åkte nog den där 50-meters-sträckan en 4-5 gånger fram och tillbaka i alla fall ;)

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Lämnar inget åt slumpen...men det måste blivit något fel i resultatlistan...Hur jag än söker på Fiffi Ufo och andra namn hittar jag inte dig.

Fiffi sa...

Ang helikopterprylen: Det kan också ha varit AB´s desperata försök att komma åt bröllopet överhuvudtaget eftersom bilder å allt verkar vara sålt till Expressen.

Ang Vasaloppet: Hade jag vetat att Hipp-Hipp-Kajan skulle åka då hade jag kommit till start och inte druckit blåbärssoppa i soffan.

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Ja inte fan var det för att vara snälla mot Wahlgrens eller för att rädda familjesämjan...oavsett motiv så handlar det i slutändan ändå alltid om att tjäna pengar, på alla upptänkliga sätt och jag tycker att det gått för långt. Nån jävla ordning får det ändå lov att vara, även på vinstintresset.

Tror att blåbärssoppa i soffan var det kloka valet. Jag har varit där och jag vet hur jävligt med folk det är, inget jag vill uppleva igen. Med eller utan Kajan.

Fiffi sa...

Hr du varit där eller har du åkt?
Nu blir jag redigt nyfiken...

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Hrrm, ja alltså...jag var ju i Sälen när starten gick och jag passerade Mångsbodarna, Evertsberg, Oxberg och ja...jag var i Mora också...fast jag var chaffis.

Fiffi sa...

That´s my way of doing the Vasalopp ;D

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Mitt också...vareviga år sitter jag där och glor på starten och undrar hur de är skapta de där människorna som ser fram emot att åka 9 mil på ovisst före...9 jävla mil liksom...utan ryggsäck med varm choklad och limpsmörgås, ingen apelsin i klyftor...Jag begripert inte!

nillas liv på pinnen sa...

Word!

Jag funderade också på att blogga om detta när jag läste om det i fredags men det blev aldrig av.
Vad lever vi i för ankdamm egentligen???