lördag 22 maj 2010

TV-fritt

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att vara utan tv här i stugan.
Jag behöver inte ens läsa tv-tablån för jag kan ändå inte se några av programmen. Och eftersom jag inte kan se dem så finns ingen anledning att bry sig alls.

Vad gör man då istället? Kvalitetstid mina vänner, hört talas om begreppet?
Vi pratar, gör planer för hur vi ska förbättra, förenkla, förtrevliga. Vi läser massor, vi sover längre, vi lever ett enklare liv. Tempot går ner, pulsen sjunker, blicken kan fastna i en kort evighet på nåt glitter i sjön.

Urbaniseringen kan fan inte vara nyttig för människan och definitivt inte för världen. Kalla mig romantiker men nog sjutton mådde folk mentalt bättre förr i tiden. Såna här dagar är jag fullt beredd att flytta ut på landet för gott, skaffa höns och en gris, odla min egen mat och inte ha något annat jobb.
När hösten kommer eller bredbandet ska betalas inser jag hur bekvämt det är med centralvärme och wc och en månadslön. Men tills dess, tills dess omger jag mig med drömmar om hönsen och det enkla livet.

8 kommentarer:

Ännelaij sa...

Ärligt talat så klarar man sig utan TV sommartid. Nu är det ju inte riktigt sommar men ändå.
Under kvällar/sena nätter så kan det vara halvmysigt att se på någon film men annars är det bra att göra såsom ni gör..njuta av livet.

Fortsätt med det.

Nemo sa...

Verbet i infinitivformen "fötrevliga" är nu infört på hårdisken - i mappen "Braord"

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Vi gör så, njuter. Hoppas att du gör detsamma.

Nemo; Braord ska man spara på, det där är jag rätt nöjd med.

Ewa sa...

Vi har ju en liten gård på landet. Tänk om vi kunde klara oss o leva på den. En av oss iaf. Nej då nu ska det vara egendomar med byggnader för miljoner kronor. En gång hade vi mjölkkor (6 st) o ett par grisar. Då var jag hemma med barnen o skötte djuren.
Det var en fin uppväxt för dom. Barnen alltså :O)

Den hemska tvillingen sa...

Ewa; Ja men visst hade det varit fint? Visst var det fint, inte något överflöd av pengar och grejer men lugnet, tempot, pulsen...

strandskatan sa...

Så rätt, så rätt du har ! Livet på landet är en lisa för själen.

Cici sa...

Frågan är väl hur mycket tid man har att titta på vattenblänk då man har en massa djur att sköta om, och allt hushållsarbete som ska skötas om utan maskiners hjälp. Tvätt till exempel. Men över en sommar kan det nog vara skönt att leva enkelt.

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Jo.

Cici; Nä jag begriper ju det, och det är ju därför jag skriver som jag gör. Fast nog är det lättare att uppfatta vattenglitter om man befinner dig bredvid det än om man sitter instängd i betongbunker i stan större delen av sitt liv.