Potatis är sånt jag inte ska äta. Sill är annat som jag inte heller ska stoppa i munnen. Men det är precis vad vi åt till middag. Färskpotatis, små, mjälla och snabbkokade. Matjesfiléer från Klädesholmen. Rekommenderas varmt, de är lagom salta, och helt perfekta i konsistensen. Gräslök från egen täppa blandad med gräddfil. Och så den största synden, kall öl till.
Men det var så gott att det får vara värt det.
Det fattades bara jordgubbar så hade upplevelsen varit total.
9 kommentarer:
Äsch då, var och en blir salig på sin sort ju!
Sill och potatis är så gott och liite kolhydrater måste ju kroppen ha.
Markattan
Markattan; Tja jag tänker att det får väl ta lite längre tid.
Ah, va gott :O) Nja ölen kan ju kvitta men sill, färsk potatis och gräddfil....
Yummy!
Mums! Låter som om sommaren har kommit till er Kram
Pillargon; Nja, ölen vill jag nog ha till men åååå vad gott det är med sill och potatis!
Ewa; Ja nu några dagar har det varit varmt och gott. Kylan har dock kommit tillbaka under natten så nu är det inte så varmt.
Men vad vore livet utan matjes, färsk potatis, gräddfil och gräslök? En bantningsmetod som utesluter denna ädla rätt kan inte vara hälsosam.
Nilla; Å ena sidan....nä det kan det inte...å andra sidan....allt socker! Och ölen på det....Nåväl, nåt får man unna sig, det får man allt.
Åååå så gott ! I morgon är det jag som inhandlar ingredienserna till en "matjemiddag" ! Jösses så sugen jag är på precis en sådan meny (och till det en liten,liten "klar" )!!
sill..mmmmmmmmmmmm....gräddfil..mmmmmmmmmmmm..gräslök..mmmmmmmmmmmmm...öl..MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!
potatis..mnjae..en plutteliten bit isf..
Jag antecknar märket på matjen..det är ju snart midsommar ju.
Skicka en kommentar