söndag 16 maj 2010

Adressändring

Klockan som borde ringt tidigt i morse, ringde inte alls men jag vaknade ändå, i god tid för att hinna duscha, stryka blusen, fixa håret, bära tårtor och hämta barn. Sen bar det av till Jämtland för Alvas dop.

Och sen åter till Sundsvall, 63 mil har jag kört och det är inte utan att jag är en smula mör.
Dopet gick bra och mormors högläsning var det då rakt inget att anmärka på. Liten extrautflykt under fikat för att fixa mer dricka fick det bli och sen var det dags att ta hand om disken. Nåja, jag är bra på att organisera så jag satte folk i arbete. Sen hem till barnens far och hans fina kvinna för att inspektera nyrenoverat badrum. Så fint att jag återigen blir tårögd. Är det någon jag unnar det att ha det bra så är det faktiskt ungarnas farsa. Och fint blev det.

Och sen som sagt, åter till Sundsvall för att lämna av ungar, bjuda Närbo på överblivna tårtor och sen, sen gick min färd tillbaka till stugan. Jag lämnade katterna här när jag åkte till stan i gårkväll och var alltså "tvungen" att åka hit igen. Och nu har jag officiellt flyttat till stugan för den här säsongen. I morgon kommer Närbo som av någon anledning vill byta namn till "negerbudda*" nu när sommaren nalkas. Så då vet ni vem jag syftar på.

63 mil av trevligheter men jisses vad trött jag blir av att köra, särskilt som det regnade en stor del av vägen hem. Här har det nog inte regnat alls, förs nu. Så vi får se om jag tar mig tillbaka till stan och jobb i morgon. Vägen är på sina ställen riktigt blöt och lerig och vill det sig illa blir jag kvar redan innan jag hunnit upp till vägbommen. Asch då, så förargligt!

*Negerbudda torde syfta på hans förtjusande lätthet att bli brun samt det faktum att han anser sig ha en liten mage att studera när han nån enstaka gång sätter sig och vilar.

3 kommentarer:

Cina sa...

Oj! Vilken resa! Men vad härligt med Alvas dop och att högläsningen gick bra! Ha det gott!

Markattan sa...

Negerbuddha? Hahaha, jag garvar mig fördärvad. Han är rolig, han den där Närbo!

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Ha det gott du också bland blommor och blader.

Markattan; Jo, han har sina sidor den där Närbonegerbuddan och flitig som en myra är han. Jag blir trött bara av att titta på allt han hittar på.