onsdag 26 maj 2010

Sydeuropéerna....och så vi då

Människor runt Medelhavet äter sent, det vet jag för jag har varit där och studerat dem. Ja middagen intas sent alltså. Frukost äter de säkert vid normal tidpunkt. (Normal med svenska mått mätt och det måste väl vara normen va? Det var väl här som civilisationens vagga en gång stod?)

Negerbudda (Närbo gemenligen kallad om vintrarna) och jag bor inte runt Medelhavet men sent äter vi ändå så här års. Det beror på omständigheter. Omständigheterna äro följande;

1. tvångsarbete i staten förhindrar oss att lämna arbetsplatsen tidigare än 16.30 (jag tar i, jag överdriver och jag raljerar...men så jävla rolig är inte den här bloggen att den inte behöver piggas upp med lite lögner)
2. ärenden ska uträttas, ärenden kan vara av typen "åk till Beijer och kolla in virkespriser inför kommande altanbygge" (man är väl svensk va och ska ha altan och sånt, i äkta tryckat virke i olika dimensioner)och när man ändå är på Beijer kan man passa på att diskutera betongsorter och betongpriser också.
3. hämta rena kalsonger till Negerbudda i hemmet, passa på att vattna blommor och vittja brevlåda.
4. stopp för inköp av förnödenheter.

Sen hjälper det ju till också att man inhandlat en stor jävla så kallad Gårdskyckling modell kalkon som tar en och en halv timme på sig att bli färdig i ugnen.

Tur att det finns brieost att stoppa svälten med innan pippin behagat bli ätmogen. Och vin! Vin finns det och det kan tillfälligt stoppa det värsta matsuget. Problemet med detta är att jag kommer att vara mätt på brie och rätt berusad innan det är dags för huvudrätten om man så säger. Men hur käckt är det inte när en full kvinna sitter och käkar kyckling så fettet rinner längs hakan samtidigt som hon visslar efter snygga karlar och blir förbannad när de nobbar henne för att hon är för bladig? Det ordnar sig emellertid för jag kan inte vissla och Närbo är den enda jag kan ofreda och han fredar sig bra på egen hand.

5 kommentarer:

Cici sa...

Det är tur att vi som bor på landet året runt inte får för oss att tillaga en kalkon till vardagsmiddag, utan nöjer oss med uppstekt palt.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Ja det är tur det, hur skulle det se ut annars?

strandskatan sa...

"Långkok" - typ stooor pippi i ugn eller nåt sån´t - blir mycket roligare om kockan får ett eller ett par glas "kockens privilegium". (För att inte tala om hur rolig kockan blir ..kanske eller ..ja )
Å när det är sommar och långa ljusa kvällar skall det ätas sent och läänge ... det hör liksom till.

furman sa...

hehe, jag kan se dej framför mig med fettet rinnande på hakan och dina vinglansiga ögon. En trevlig syn så här på försommaren, go twin, go!

Den hemska tvillingen sa...

Stranskatan; Tack för ditt stöd, men halvnio en vardagskväll var lite väl sent och inte blev kockan så himla rolig heller.

furman; Försökte upprepa bravaden, efter dina hejarop, men lyckades inget vidare!