tisdag 10 augusti 2010

Sveriges största fundamentalist?

Jag läser det här och undrar om inte Jan Björklund är landets största fundamentalist.
Fanatiskt övertygad om att om man bara får ordning på de annorlunda, de avvikande i skolan så är det flesta problem ur världen.

Jag häpnade över hans förslag om förbud mot burka och niqab i skolan och trodde faktiskt att han nått botten där men hans senaste utspel är långt mycket värre.
Att tvinga föräldrar till skolan för att de ska ha en lugnande inverkan på sina bråkiga telningar. Men skolans ansvar då? Vi kanske helt sonika ska sparka alla lärare och ge föräldrar en liten peng för att de är hemma och undervisar sina barn i lämpliga ämnen? Där kan de ju samtidigt se till att ungarna inte bråkar och förstör.

Samtidigt vill Björklund öka stödet till elever som mår psykiskt dåligt genom att anställa fler sköterskor, läkare och psykologer i skolan. Fint som snus det där ju. Eller? Kanske, möjligen skulle färre elever mår dåligt om det fanns tillräckligt med vuxna, intresserade lärare med en smula känsla för barns behov och utveckling?

Jag vill med bestämdhet hävda att ungar behöver tid från vuxenvärlden, ju fler vuxna i skolan desto mer tid för barnen. Är det något jag lärt mig som fembarnmorsa så är det att barn behöver och ska få ta tid. Barn är inte något man schemalägger och trycker in när det passar. Barn tar tid och måste få ta tid.

Eftersom jag själv har svårt med ett auktoritärt ledarskap kan jag mycket väl tänka mig in i hur ett "bråkigt" barn skulle uppleva Björklunds bassning, som ett straff. Är du redan förbannad och uppgiven uppfattas det här som ytterligare en provokation från vuxenvärlden. En del skulle kuvas till tystnad och andra skulle revoltera ännu mer.

Kanske vi helt enkelt kan börja med att visa barn respekt, handgripligt och ärligt? Jag tror att det är en bättre väg att gå för att få lugn och ro i skolan.

Och det faktum att Björklund vill ha föräldrar i skolan talar väl sitt tydliga språk, DET ÄR FÖR FÅ VUXNA DÄR!!!! Anställ fler lärare!

4 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

JAAAAAAAAAAAAAA!
Blir så otroligt lycklig varje gång någon förstår människans basala behov!
*gör vågen*

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Björklund ingår knappast i någon människas basala behov!

Markattan sa...

Björklund kan ta sig i brasan och rycka sig i puppan...

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Är du säker på det? Att han kan det? Tillåt mig tvivla!