lördag 21 augusti 2010

Olika fynd

I förmiddags åkte vi på loppisrunda och hittade billiga kristallprismor, Närbo till sin lampa och jag till mina olika projekt.
Under eftermiddagen gav vi oss ut i skogen för svampjakt. Givetvis är det kantareller som lockar mest men det är det ont om i vår skog. Däremot hittade vi mängder med fårticka och det är rätt gott det också.
Och, vi hittade färsk björnspillning!
Då upphörde mitt fokus på kantarellerna och övergick till att spana efter björn.
Tanken på att möta en nalle i skogen och särskilt den här skogen som är tät och ser ut som en urskog är inte något som ger mig gladrysningar.

Vad i hela friden skulle man ta sig för om man plötsligt stod öga mot öga med en ilsk björn? Nåväl, det gick bra och vi kom hem helskinnade utan björnkontakt. Nu är svampen rensad och väntar på morgondagens middag.

4 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Fy, så läskigt! Men det skulle aldrig kunna hända mig för jag vet inte hur björnspillning ser ut.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Ja lite otäckt var det.

strandskatan sa...

Å fy sjutton så otäckt ! Jag hade snabbt backat ut ur skogen även om det var gult av kantareller som bara ville plockas. Färsk älgspillning är illa nog och får mig att prata högt för mig själv och se mig omkring..... men björnlortar ... usch !

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Nu är nog björnen mer reserverad av sig än vi och man ska ha bra med otur om man ska få se den. Förmodligen har den gett sig iväg så fort den anande att det var folk på väg. Och gult av kantareller är det icke i vår skog.

Björnlortar var ett festligt begrepp...men det var mer ett berg av skit än lortar!