fredag 20 augusti 2010

Hårt jobb

Jag försöker tänka bort att de senaste fem veckorna har gått. Jag jobbar hårt på att hålla börjajobbabluesen borta. Aldrig förr har det känts så oerhört svårt att komma tillbaka till jobbet för jag har verkligen ingen aning om vad hösten kommer att innebära i jobbväg.

Istället ägnar jag mig åt att kolla igenom försvunna-katt-annonser eftersom vi plötsligt har en hittekatt här. Och han skulle så gärna få stanna om det inte var för att vi redan har två katter. En till är en för mycket. Men det är en trevlig, social kisse som beter sig mer som katt än våra andra två gör tillsammans.
Och titta så snygga de är tillsammans, vår gråa Essi och hittekissen som vi kallar Lilla svart!Och så håller jag på med mina betonggjutningar. Här bilder på mina senaste skapelser.Klot som jag gjutit med ett reparationsbetong (Weber 4040 för den intresserade) som man får vara snabb som attan när man jobbar med för det härdar på nolltid.Jag har använt badbollar för att göra kloten, som alltså är ihåliga. Man får göra kloten i två omgångar och det är ganska svårt att få till skarven mellan den första halvan och den andra. Men som sagt, jätteskoj att jobba med och roligt att göra lite mönster i betongen.

12 kommentarer:

Cina sa...

Va? Har det redan gått fem veckor??? Vad fort det har gått. Hoppas din jobbhöst blir bra!Håller tummarna för det!
Härlig fina klot du gjort! Och en hittekatt! H*n ser precis ut som min Martini men hon är alldeles säkert kvar hos mig för nyss låg det en stor råtta på altanen. Morr!

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Ja det har ju det, men jag låtsas som om det regnar...några dagar till.
Hittekatten är nog en han men alldeles omärkt. Råttor på altanen tycker jag går an när de är döda!

Ännelaij sa...

Men åh vad fina betongjutningar du har gjort.
Så fint.
Du är verkligen konstnärligt lagd.
Jag är impad!

nillas liv på pinnen sa...

Vilka fina!
Jag skulle också behöva hitta en hobby...

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Tack! Konstnärlig vet jag inte om jag är men mina händer krääääver saker att göra.

Nilla; Bara att sätta igång...men du har ju redan en hobby, du ska ju på skrivarkurs. Har du fått ihop presentationen än?

Pillargontanten sa...

Fina klot hörru!
Hittekatten, hittar kanske hem igen, så småningom :O)

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon; Tack. Hittekatten ska lämnas till katthem för vidare eftersökning av ägare eller placering i nytt hem. Han kommer inte härifrån, förmodligen en sommarkatt som någon lämnat.

Ewa sa...

Snygga klot du. Söta kissemissar. :O)

Ingen särskild sa...

Välkommen tillbaka på måndag. Du är saknad!

Det skulle vara rätt så anmärkningsvärt om din jobbhöst blev värre än våren var, eller hur? Så jag satsar (dock inga pengar, så långt vågar jag inte sträcka mig) på att det blir betydligt roligare och trivsammare på jobbet i höst.

Om inte får vi väl hitta på något roligt själva.

Trevlig helg, förresten!

Den hemska tvillingen sa...

Ewa; Tack!

Någon särskild; Jag hoppas att du har rätt om hösten. Trevlig helg till dig också.
Vi ses på måndag (suck)

Osloskånskan sa...

Ledsamt att känna så inför jobb...

Fina betongarbeten...varför ska betong vara så tungt och dyrt att skicka i posten?

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; De här kloten går nog att skicka utan större ekonomisk förödelse. I och med att kloten är ihåliga så väger de inte så mycket och rätt packade tror jag att det skulle gå.
Intresserad?