onsdag 23 juni 2010

Stugkärlek och annan kärlek

Ikväll är det så vackert här, solen som går ner bakom bergskammen på andra sidan sjön, samma sjö kav lugn, grönskan så där grön så att det nästan gör ont i ögonen. Ängen full med blommor, hundkex, smörblommor, rallarros. Humlor som drucket rumlar runt bland rikedomarna och två kattor som verkar helt vimsiga i pottan av alla dofter, prassel och möjliga jaktstunder.

Närbo och jag har ägnat oss åt riktningsarbete. Bärlinorna till altanen i "smutten" är fastsatta i lod och våg efter konstens alla regler. Vi har spikat och sågat, mätt och måttat, blandat betong och gjutit. Och jag har njutit.

För aldrig är livet så nära och verkligt som när jag får vara med den jag älskar och jobba tillsammans. Och när allt som jag skrev om ovan ramar in tavlan då älskar jag livet och Närbo och stugan och alltihop så att jag knappt vet hur alla känslor ska få plats. Inte ens myggornas anfall förmådde att irritera mig för jag har varit på Apoteket och inhandlat allergitabletter som snabbt som attan dödar allt vad klåda heter.

8 kommentarer:

Ewa sa...

Det låter som ett helt underbart sommarliv :O)

Fiffi sa...

Vad är det för allergitabletter du köpt? Jag ska upp till myggens Mecka i helgen och har lite panik i huvudet över det.

Får myggbett så jag ser ut som en spetälsk - och som det kliiiiar! Kanske det finns nån tablett som kan hjälpa även lilla mig....?

För övrigt skriver du så fint om stuglivet och allt som inkluderas i det att jag blir alldeles tårögd :)

Markattan sa...

Och när man har det så där bra och världens finaste utedass beöver man ju inte Kroatien alls!

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Ewa; Ja det är det.

Fiffi; Har du torkat ögonen nu? Då så, allergiblettorna heter Loratadin ratiopharm 10 mg. På asken framgår att den används vid tillfällig behandling av allergi (snuva, ögonbesvär). Men på skylten på hyllan stod det att den också var bra mot klåda. Billigast var den också utav klådhämmare. Och köp innan du åker...den är verkligen bra. Ett enda myggbett har jag kliat sönder inte femtielva som vanligt!

Markattan; Nä, vem sjutton behöver Kroatien?

wettexvarlden sa...

LYCKA!

Midsommarkram på dig!

Ingen särskild sa...

Härligt! Och fint skrivet. Hoppas närbo läst det.

Den hemska tvillingen sa...

Wettex; Tack detsamma till dig.


Någon särskild; Läste det högt för honom så att han inte missade det ;)

Ännelaij sa...

Kärlek är vackert.
Förstår att du njuter.
Fortsätt med det.
:)