tisdag 8 juni 2010

Bollen är rund...eller död!

Det är femte sommaren vi har förmånen att ha en stuga. (Eller ja, Närbo har en stuga och jag har förmånen att få vara här om man säger så.) Och vi har ju som bekant ingen tv. Först förra sommaren kom ett mobilt bredband i huset eftersom jag skaffade mig en bärbar dator och inte kan leva utan att läsa en massa bloggar och upplysa internetvärlden om mina tomatodlingar.

På fredag börjar fotbolls-VM, eller vad vet jag, det kan börja på torsdag eller lördag eller nästa år, har ingen aning. Men det sägs alltså att det inom kort stundar nåt världsmästerskap i bollsparkning. Om jag fattat saken rätt så går 22 män, fördelade på två lag, i korta byxor och långa strumpor ut på en gräsplan och slåss om en boll. Bollen ska skickas in i en nätbeklädd bur och det lag som lyckas få in den där bollen i nätet har nätat. Nätar man får man poäng. Flest poäng vinner. Ja sen är det något med offside och hörnor och domare också...men det är så avancerat att jag somnar direkt!

Nåväl, Närbo han tycker att det där ska bli skoj. Nu är ju inte han med i något lag som ska slåss om den där bollen men han tycker om att titta på när andra spelar. Enligt mig är det som att hellre glo på porrfilm än att hångla upp sin partner i brygga men i denna fråga har jag ingen talan. (Fotbollsfrågan alltså, när det gäller sex får jag va med och bestämma om det ska bli hemmaporr eller filmporr, fram till nu har det alltid blivit hemmaporr! Men sånt kan ju ändras.)

Tycker ni möjligen att jag ska komma till sak? Kejrå!
Närbo tycker alltså att det här ska bli lajbans värre och därför kommer tv-installatören på torsdag. Inte för att de ska sparka boll utan för att vi (läs Närbo) ska kunna glo på spektaklet. När slutar VM?

14 kommentarer:

Fiffi sa...

11 juli.
En vidrig dag.

Då är det fyra år tills nästa gång.

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Ja men under tiden kan du ägna dig åt hemmaporr!

Markattan sa...

Men va faan,ska den där "negerbuddha" förstöra stugfriden med tv? TTänk om tomaterna skrumpnar?

Fiffi, En Pollyanna-hållning på min ära. Tackar!

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Tomaterna får inte titta på tv så det ska nog gå bra. De står så långt ifrån att jag tror de klarar sig från strålning och annat otyg.

Osloskånskan sa...

Fotboll är bajs. VM i synnerhet. Usch.

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; Nja, man somnar gott till matcherna och det är ju bra ;D

Ännelaij sa...

Hemmaporr rules.
Fotboll sucks.
Det går nog inte att kombinera.

Livet är hårt och bollen är som du skriver rund..och tråkig..urk

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; ;) Tur att det finns annat att göra under tiden, påta i trädgård, blogga om tomater, klappa katter, mata in ved i spisen, hämta öl...såna där "tjejgrejer" du vet ;)

wettexvärlden sa...

Tror du får ta till det tunga artilleriet när det gäller hemmaporren om du ska ha en chans mot den där töntbollen.
Lycka till säger jag bara!

Och tackar Gud för Mannens ointresse av bollspel...

Cici sa...

Man får väl passa på att göra sånt man tycker är roligt medans gubbsen kollar tv, skriva på bloggen t ex. Min tittar nästan aldrig till vardags, men VM är nog lite speciellt och det kan jag ju inte säga något om. Det är väl inte matcher dygnet runt? Eller?

Den hemska tvillingen sa...

Wettex; Just tungt artilleri är inga problem när det gäller mig, ingen lättviktare precis!

Cici; Ja inte dör jag av att han glor på fotboll inte. Var och en gör som han/hon vill. Huruvida det är matcher dygnet runt kan jag inte uttala mig om, har inte studerat programmet :-)

Cina sa...

Nämen, nämen..... jag tänker som så, att "titta på fotboll ni kära familj så kan jag ägna mig åt det jag tycker är trevligt. Måla, läsa, fika, glo i taket ett par veckor". Jag ser möjligheter till egentid! Och en och annan match, faktiskt!

Fiffi sa...

Ännelaij:
Jag kan meddela att det GÅR att kombinera :D

Markattan:
Vad är en Pollyanna-hållning?

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Det är rätta inställningen skulle jag tro.

Fiffi; Men snälla du, den här bloggen är nästan barntillåten ju!!! ;D