lördag 12 juni 2010

Sponsor sökes :)


Provost visade sig vara hårvårdsprodukter och uttalas Pråvå. Inte alls reklam för ny ost som man kan provsmaka på särskilt utvalda butiker. Borde ju jag fattat direkt, jag som läst franska. Men första gången jag såg reklamen hade jag inget ljud på utan läste bara namnet Provost. Men sen har jag även hört reklamen och undrar vad i hela friden "Tillgängligt pris" är för något. Jag antar att det betyder att något är prisvärt eller billigt men jag har aldrigt hört "synonymen" tillgängligt.
Har man översatt affordable (överkomligt) till tillgängligt? Jag blir inte klok på det och kommer därför inte att skaffa hem några pråvå-produkter och sen må Franck vara hela världens bästa hårfixare.

"Reklam" som gör mig mer köpvillig är den här träningsformen. Zumba fitness! Ser väldigt roligt ut men jag undrar hur många 20-minuterspass man behöver för att "se resultat" som det sägs i reklamen. Och det är visst inte bara jag som lockas av just den här reklamen! Känner mig i rätt gott sällskap ;)Fast jag är för snål för att lägga ner 600 spänn på något som jag inte vet om jag kommer att använda. Kanske ska söka en sponsor? Och vem vet hur det skulle sluta? Kanske med ett maraton ihop med Nemo? Nä, det kommer inte att hända, mina knän och höfter skulle dö efter 2 km.
Men det skulle vara fullständigt hysteriskt roligt att dra med sig Närbo i den här träningsformen, frågan är bara om golvet här i stugan skulle hålla för avancerade hopp- och lekövningar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Tillgängligt pris" är ett ganska nytt påhitt. "Dåförtiden", för hundra år sen, när jag sysslade med reklam, var vi stenhårt styrda av marknadsföringslagen, "Praktisk Marknadsrätt" var vår Bibel. Troligen är de numera förpassade till nåt antikvariat. Allt var inte "bättre förr", men ganska mycket.. *L*
"Småland"

Anonym sa...

Vad är det för fel att gå, promenera, vara ute i naturen, ta en cykeltur, kanske tänka lite grann på vad man stoppar i sig?? Undrar i mitt stilla sinne varför det aldrig "förr" behövdes några gym med alla dess upplägg/former? Så enkelt som att folk då rörde på sig, till och från jobben, på jobben? Ungarna gick/cyklade till skolan, till sina aktiviteter. De blev inte sittandes vid datorerna, skjutsade till och från allt... Kan det vara så enkelt?
"Småland"

Den hemska tvillingen sa...

Anonyma Småland; Tror du att de nöjde sig med att förpassa bibeln till antikvariatet? Jag tror att de gjorde bokbål av alla "heliga språkskrifter".

Så till promenader, cykelturer och andra naturliga motionsformer. Inget fel alls i det, skönt att gå ut i naturen, men just den här naturen bjuder inte in till några sköna prommisar, kalhyggen runt om, dåligt röjda, med en massa stammar att kliva över och stenar att gå runt. Och inte behöver det ena utesluta det andra?
Och så är det väl så att de allra flesta av oss inte har så tunga kroppsarbeten som man hade förr, på "den gamla goda tiden" och att vi därför behöver träna för att uppnå den friska kropp som folk fick naturligt då.

Anonym sa...

Så klart du har helt rätt med att vu numera inte har kroppsarbeten på samma sätt som då, men inte behövs det en massa regler/träningsmoment för att vi ska hålla oss någorlunda i form? Jag menar helt enkelt bara vara ute, röra sig naturligt, ta en prommis/cykeltur. Nog måste det väl finnas plats/mäjlighet för det överallt? Ska förtydliga mig: jag är långt ifrån nån renlevnadsmännska/träningsfreak, men jag tycker det blir lite mycket av allt det där man "måste göra för att hålla sig i form". Det du skrivit om här, att bygga utedass, hålla på med ved, det är väl naturligt, ett bra sätt att hålla igång? Behövs inget gym, där man bet. en massa för att sitta på en cykel och "spinna". Förstår du hur jag menar?
"Småland"

Den hemska tvillingen sa...

Småland; Jo då, jag förstår precis vad du menar. Den typen av "träning" är säkert den bästa för en frisk kropp, men det här såg så roligt ut att till och med jag som är otroligt lat fick lust att prova. Antingen är reklamen av den bättre sorten = lyckas få ut budskapet eller så bor det en danssjäl i mig fast jag aldrig trott det :)

Anjo sa...

Tillgängligt pris är, enkelt uttryck, vedervärdig copy.

Jag får tuppjuck varje gång jag ser den här skiten.

Den hemska tvillingen sa...

Anjo; Japp, vi har en hel del gemensamt :)