söndag 20 juni 2010

Imponerad igen

Trots att jag egentligen struntar i kungahuset, prinsessbröllop och sånt så satt jag här under barnvakteriet och kollade in gäster som anlände, vigseln och bröllopskortegen genom stan. Och allt var vackert, vädret visade sig från sin mest rojalistiska sida genom att låta solen skina mest hela dagen.
Och visst var det fina blomsterarrangemang och en vacker brudklänning. Diadem och tiaror, halsband och örhängen strålade ikapp med solen. Hästarna skötte sig fint liksom publiken.

Men såg ni Säpovakterna? Såg ni brudföljets livvakter? Det är ju en sak att jogga 7 kilometer i solen, den kan man säker överleva. Men att göra det i kostym och med finaste gåbortsskorna, det kräver sin man eller kvinna. Och att samtidigt klara av att ha koll på eventuella hot längs vägen! Va? Det var bara när de befann sig i innerkurva som de kunde kosta på sig att gå en stund.

Note to self; Sök aldrig jobb på Säpo!

Annat som imponerade var herrarna Westling, både far och son. Och Olle har väl viss vana av att tala inför större församlingar och så har han ju åldern inne för att inte vara alltför nervös för att göra bort sig. Men hans tal vid middagen var fint. För att inte tala om Prins Daniel finfina tal till sin maka. Det tycker jag att han gjorde för himla bra, långt mycket bättre än kungen som ändå har så lång vana.

Note to self; Tacka inte ja, om Carl-Philip eller annan tronarvinge får för sig att fria. Nog för att jag kan prata inför stora församlingar men där går nog gränsen.


Fast jag kan inte sluta förundra mig över att den här stajlingen som hovet ägnat sig åt när det gäller den forna gymägaren. Nog såg killen bättre ut i kepa och halvlångt hår. I den här stilen ser han inte ut att vara på riktig och det tycker jag är synd.

Själv håller jag på med sista stajlandet av utedasset och det blir en "rojal shabby chic". Tjusigt värre! Fast det där med att få till snygga hörn på listerna....Ah, det blev en hemskatvillingenlösning på det problemet.

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Jag tittade också, tycker spec klänningar är kul. Och brudparets lycka över varann! Jag blev rörd, så mycket hopp och tillförsikt inför framtiden!
Ack ja...suckade osloskånskan, 100 år gammal.

Och gulla Alva från mej!

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; Ja vad är det med oss, gamla människor?
Alva är färdiggullad för den här gången, hon lämnade stället vid lunchtid. Men ska gulla med henne från dig nästa gång jag träffar på den lilla godingen.

Ewa sa...

Det var ett vackert bröllop med allt vad där tillhör, men jag blev mest överraskad av det fina talet som Daniel höll. Då kom tårarna på mej.
Jag som inte skulle titta.
Jag som var sååå trött på detta bröllop innan.
Jag som tycker att bröllop är det mest underbara o mest romantiska som finns.

Den hemska tvillingen sa...

Ewa; Jag tror inte att du är ensam om dina känslor, både tröttheten och rörelsen över talet...Det var samma här.

nillas liv på pinnen sa...

Hahaha, gillar denna bröllopskrönika! Speciellt note-toself insticken.
Själv är jag less på bröllop och kungligheter till illamåendets gräns nu.
Nästa lördag föreslår jag att svt gör ett heldagsreportage om mig; den grå medelålders vardagstanten. Som motvikt.

Marianne sa...

Apropå stylingen av prins Daniel - kändes det inte precis som om Victoria gifte sej med Boxer-Robert? Kan han inte rufsa till sej lite charmigt och byta glasögon..? Annars var det fint. Gillar att att hon inte är så stel utan blinkar lite och bjuder in.

Bröllop är allt nåt speciellt...

Cici sa...

Onekligen ett vackert par som verkade mycket förälskade, särskilt hon. Nu hörde inte jag hans tal, då hade jag stupat i säng, men jag har hört folk prata om hur bra det var.

Men alla dessa människor som kallar sig kungliga och lever i en helt annan värld än folk på gatan, det är ju så egendomligt att det fortfarande existerar i vår moderna tid.

Ännelaij sa...

Åååååh det var så underbart!
Härligt att kunna få njuta av hirstoriska händelser.
Jag älskar historia.
:)

Och de var sååå fina precis som alla brudpar.
Bra att du och Alva såg detta ihop. Nu kan du berätta för henne att hon var med då Victoria gifte sig.
Det gäller att hänga med!

Bra att säkerhten fungerade.
Om det inte gjort det så hade det varit katastrofalt.

Säpovakterna..ja de var verkligen imponerande.
Vilka hjältar!
Me like.

Ha det gott du Trevliga tvilling
(ja högtravande får man vara ibland)
//A

Ingen särskild sa...

Till min egen förvåning såg jag stora delar av evenemanget, inklusive talen. Jag tyckte det var rätt fint. Dom älskar ju faktiskt varandra! Och fantastiskt kul att dom vanliga killarna Westling visade sig vara så goda talare. Tur dom blandar upp det blå blodet lite med lite vanligt blod, så det blir lite klass på tillställningarna.

Fy fan vilket steg att ta, att gifta in sig i den där märkliga världen. Man förstår att han tvekat några år.

/Vem är jag.... ingen särskild...

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Tack, det var snällt och jag lovar att titta på "ditt" program, säker på att det blir sevärt.

Marianne; Ja det finns vissa likheter med Robert ;) Lite kul tycker jag.

Cici; Ja sova är inte att förakta.

Ännelaij; Och vilken historia sen!


Ingen särskild-vem är jag; Och till min stora förvåning....man måste ju ha nåt att bidra till fikasamtalen med ju!