tisdag 22 juni 2010

Paragrafryttare in absurdum

Men kan det inte få gå en enda jävla dag utan att det här landet ger en hjärnblödning och stora skamrosor på kinderna?
Vi lever i ett av de mest utvecklade och förmögna länder i världen oavsett det faktum att den nuvarande regeringen gör vad den kan för att försätta folk i utanförskap. Men utvisar flyktingbarn till länder där man behandlar dessa barn som amöbor, det gör vi.
Med stöd av Dublinkonventionen skickar vi iväg folk till andra länder i Europa eftersom det var dit de kom först och det är i dessa länder de ska söka asyl i.
Malta har varit omdiskuterat under senare tid där frivilligorganisationer kan vittna om hur illa de här barnen behandlas.
Nu är det fallet Nima, en 14-årig flicka från Somalia som stack till Italien för att försörja sin mamma och 6 småsyskon. Hon blev utslängd på gatan från det hem där hon bodde, slog sig i lag med en man och blev gravid. Han stack och hon sökte sig till Sverige. Denna flicka ska nu skickas tillbaka till Italien, det land som inte ens behandlar sina egna medborgare som fullvärdiga människor. Samma Italien som utsätter romer för diskriminering och utstötning i rena raskravaller.
Jo, men dit ska hon enligt Migrationsöverdomstolen eftersom det är överenskommelsen mellan EU-länderna.

Och Sverige, det naiva landet i norr använder argument som att vi måste följa förordningar och överenskommelser. Vi måste visa tilltro till de andra EU-ländernas flyktingmottagning. Jo men det är ju naturligtvis viktigare än att en 14-årig ensam, gravid flicka får en trygg tillvaro. Självklart...Att jag inte förstår det...

Herrejävlar vad jag skäms över mitt land idag.

2 kommentarer:

Cici sa...

Kan bara säga att jag håller med dig fullständigt.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Ja varje sunt tänkande människa måste ju hålla med...det här är ju vansinne!