lördag 2 oktober 2010

Höst

Att flytta tillbaka till stan är förknippat med motvilja, ångest (ett starkt ord i sammanhanget) och vemod. Men snart finns ingen återvändo. När vi kliver upp på morgonen är det ungefär 14 grader varmt inomhus. På kvällen får vi elda oss svettiga för att det ska vara drägligt under natten.
En vecka till ska vi vara kvar, en enda vecka och sen bär det hem till centralvärme, snabb uppkoppling, soptunna utanför dörren och promenadavstånd till jobbet.

Vi höstar in idag. Källvattenanläggningen är bortkopplad för sista gången. I vår behöver vi inte stå ute på tunet och kämpa med en trilskande pump. I vår behöver vi bara sätta på strömmen och låta pumpen jobba!

Den här veckan ska vi köra hem grejer till stan, flytta in utemöbler, skörda de sista tomaterna och strunta i att det är 7 månader kvar innan vi kan flytta hit igen. Haha, det lär ju gå bra...eller inte. Det räcker med att titta på katterna så drabbar mig det dåliga samvetet, utekatterna som i en hast ska förvandlas till innekissar. Utan råttjakt, utan smygande på småfåglar. Utan möjlighet att springa fritt. Sa jag att jag återigen tittar på hus på landet för mig och katterna?

9 kommentarer:

Markattan sa...

Usch ja, förstår verkligen att det blir svårt. Och katterna, hur ska det gå?

Markattan

Gökboet sa...

Kanske har kissarna varit med om denna flytt förut.... Det kan gå bättre än man tror, även om det blir lite extra jamande i början. Lycka till!

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Tja, vi lär nog överleva.

Gökboet; Jo, de är vana, iallafall äldsta kissen. Men att byta från "hela världen" till en tvåa i stan kan ju ge vem som helst slag. Jag misstänker att det blir en hel del bråk innan vinterron infaller.

Pillargontanten sa...

7 måndader går fort, svisch bara så är su där igen :O)
Men hus på landet kunde ju va nåt förståss....
Jag bor på landet, men längtar ändå till en lite mysig stuga, lite sparatnsk, tyst och alladeles för mig själv....
Konstigt, hur det kan va?!

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon: Jo jag är priviligierad som får leva i de bästa av världar! Och bara jag kommer till stan så är det också ok.

nillas liv på pinnen sa...

Du får väl inte heller samma möjligheter att springa fritt, antar jag.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Just den detaljen är inte något större problem hur otroligt det än kan verka. Jag springer högst motvilligt (läs tidigare inlägg i frågan) och extremt sällan! Jag springer bara om någon lockar med något gott och platsar snart i Biggest loser! Däremot får jag vistas utomhus utan sällskap även i stan.

Ingen särskild sa...

Det kan ju fungera att släppa ut katter även i stan. Mina båda klarar det fint. Fast det är ett jäkla springande upp och ner för trappen med dem, när man bor på tredje våningen. Men jag försöker tänka positivt - jag behöver motionen, periodvis är det min huvudsakliga motionsform.

Den hemska tvillingen sa...

Någon särskild; jo visst, men jag skulle inte förlåta mig själv om det händer något.