torsdag 7 oktober 2010

En natt i stan

I morgon är Närbo ledig och jag sover i stan för enkelhets skull.
Man kan se det som en inskolning inför hemflytten som vi hoppas kunna genomföra först nästa söndag. Väderleksprognoserna visar att det blir ganska varmt även nästa vecka så vi stannar kvar.

Och visst finns det fördelar med stadslivet, jag tror att jag skrev om det förra hösten men nu är situationen en annan. Vi har tv i stugan, vi har eget vatten, både varmt och kallt, bara att sätta på strömmen till pumpen så kommer det upp i kranen via varmvattenberedaren. Det enda som kvarstår sen förra hösten är att surfhastigheten fortfarande är fullständigt makalöst långsam i stugan men med autobahnfart i stan. Men annars vete fan....hade jag möjlighet skulle jag flytta ut för gott, till tystnad, vedsprak och tjocksockar. Men nu har jag inte den möjligheten så det är att acceptera att det snart är dags att flytta hem för vintern.

8 kommentarer:

wettexvarlden sa...

Här har vi burit ut dynorna i förrådet. Ungefär lika traumatiskt. För säkerhets skull är två dynor kvar så att vi KAN sitta därute om vi vill och har varmt på oss. Inte så definitivt... :D

nillas liv på pinnen sa...

Jag vill också ha vedsprak.

Den hemska tvillingen sa...

wettex; Klokt! Sitt gott när ni har klätt er varmt och verkligen vill sitta där!

Nilla; Ja du är så välkommen. Du kan sitta i stugan och elda och skriva på romanen. Fast det är inte så vitt hos oss som du tydligen kräver av en skrivarlya, men sjöutsikt har vi, öppen spis och kamin, altandörr som kan stå öppen (korta, väldigt korta stunder) samt två katter som eventuellt spinner om man är snäll.

Cici sa...

En brasa på morgonen är mysig. Vilken lycka att vi installerade en braskamin när vi byggde om för 12 år sen och flyttade ut på landsbyggden. Och så bra att vi kan hålla oss med egen ved från egna skogen.

Kanske kan du också flytta ut för gott så småningom.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Två saker talar emot en permanent flytt. Huset är för dåligt isolerat vilket går att åtgärda. Värre är det med vägen, branta, branta backar och inte tillräcklig bärighet under vintern. Och det kan vi inte åtgärda!

nillas liv på pinnen sa...

Sa jag att det skulle vara vitt? Det har jag inget minne av. Jag kommer!

nillas liv på pinnen sa...

Nu har jag kollat! Det var bara bordet jag skulle ha datorn på som skulle vara vitt. Jag kan ta med ett.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Jaha, när kommer du? Och har du egen bil eller ska du, skrivbord och dator hämtas någonstans?