söndag 19 september 2010

Sorgens dag!

Just nu, framför SVT´s valvaka, med knappa 800 distrikt räknade ser Sd ut att komma in i riksdagen. Och min hjärna brinner av frustration, ilska och vanmakt.
Vad i hela friden är detta? Hur går det till, i detta land, där vi haft fred längre än någon kan minnas, där välfärden varit världskänd, där vi är mer jämställda än på de flesta andra ställen på jorden, hur går det till att ett parti med SD´s partiprogram tar sig in i demokratins högborg?
Ett parti som inte ens har genomgått grundskolans lektioner i statistik utan ljuger och friserar som det passar dem. Ett gäng människor som anser att de bedriver en "ansvarsfull invandrarpolitik" och vill "värna fornminnen, julafton och midsommarafton" utan att kunna förklara vad det betyder på ett sanningsenligt sätt.

Jag kan knappt förhålla mig till det här. Jag finner knappt ord, jag sitter här med Närbo och fräser och svär.

Det är en sorgens dag. En svart dag i svensk historia.

19 kommentarer:

Anjo sa...

Kan bara instämma

Den hemska tvillingen sa...

Anjo; Jag blir så ledsen, så ledsen! Hur fan är det möjligt????

Osloskånskan sa...

Lamslagen. Fasa.

Fiffi sa...

Hur jag än vänder och vrider på SD så är det ett gäng pojkar (mest, väl?) som inte har minsta koll på verkligheten. Men SD som parti är bara en liten liten grupp, det riktigt otäcka är alla dom tusentals människor som faktiskt bemödat sig att RÖSTA på dom.

Känner för att spotta nu faktiskt.

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; Rätt ord, fasa!

Fiffi; Ser du SVTs valvaka? Hör du de skanderande skarorna runt Åkesson? De borde gå på nån fotbollsmatch, de passar bättre där! Vi kan spotta i kors! Jag vill mest gråta.

Fiffi sa...

Ja, jag tittar på SVT.
Det är ju bara bröl-snubbar, högljudda småpojkar. Det är som du skriver, det är fotbollshuliganer i kavaj.

Cici sa...

Ingen rolig morgon att vakna till. Ett illamående sprider sig inombords och det beror inte på magsjuka.

Den hemska tvillingen sa...

Cici; Ja hur är det möjligt?

Cina sa...

Här vaknade vi till insikten att SD nu är tredje största parti i kommunen. Klart man blir förbannad! Reportaget från deras valvaka lät ju som nån himla hockeymatch, ungtuppar i extas. Det är ju precis vad Sverige behöver. Eller inte.
Men vi gläds också åt, att i valkretsen där vi bor, invandrartätast i stan, har 89,6% röstat. Och det är bäst i hela kommunen! Vi tar helt enkelt inte skit! Vi gör vår röst hörd!

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Ja man får försöka glädja sig åt sånt och trösta sug med att en överväldigande majoritet INTE röstade på SD!!!

Anonym sa...

Ja det är en sorgens dag, så här dagen efter. Försökte kommentera dina tidigare inlägg, men det gick inte (??). I alla fall, nu gäller det att ta till storsläggan, verkligen visa att "man" (de olika partiledarena) står för vad man sagt.
/Småländskan

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Ja, det bliren intressant höst!

Marianne sa...

Jag kräks. Och håller med om att det verkligen är en svart dag i vår historia. Hoppas de blir kortvariga.

Den hemska tvillingen sa...

Marianne; jag hoppas på nyval!

furman sa...

Det absolut "roligaste" var att melodin till hejaramsan från SD:s valvaka "JimmyÅkessonchalalalala, kommer från brown girl in the ring med Boney M.

Den hemska tvillingen sa...

Furman; Det är visst från början en jamaicansk folksång som Boney M använde! Hur vanvettigt detta än är så får man ju flabba åt det som går att skratta åt

peterA sa...

Ja visst är det för djävligt. Men det finns en stor risk med det här, bortsett från det ni redan skrivit om att de faktiskt är i riksdagen.

Risken ligger i att det inte alls är tjugotvå åriga nzistkillar med rakade huvuden som röstat. Bland alla som gett SD riksdagsmandat finns vanligt folk som knegar och sliter och försöker. Som ser sig nedprioriterade av staten, och alla andra partier. Som ser ett alternativ som ger dem en bättre situation... De kommer knappast att byta parti bara för att SD beskrivs som rasister som ser ner på svarta och gula och såna som inte ser ut som du och jag. De kommer bara att bli starkare i sin åsikt - jag vill att svenska jobb går till svenska människor eller ännu tydligare "jag vill ha dom pengar som jag tror att vi kastar efter alla våra invandrare".

Jag tror, att allt snack om rasism och främlingsfientlighet med kopplingar till att de sjunger BoneyM bara gör saken värre. De har väl inget emot BoneyM, bara de inte kommer till sverige för att ta julen och jobben ifrån oss. Att bli hånad som väljare gör att utanförskapet bara växer. Det blir tydligare att dom är några andra, och att vi står över...

Det här är viktigast för de etablerade partierna tror jag. Berätta hur fasen ni har tänkt lösa invandringspolitik och arbetsmarknadspolitik och socialpolitik så alla fattar att ni är ett alternativ.

Men jag håller med, hur fasen kan man rösta fram en kille som inte ens kan uttala "akktrakkiv kommun"!?

ps. Mark Levengood berättade i morgontv igår att han kommit på vad det var; en av tjugo har ju röstat på SD. Och en av tjugo är korkad. I alla klasser, på alla arbetsplatser han varit på under sitt liv har i snitt en av tjugo varit rätt korkad...ibland fler...

Den hemska tvillingen sa...

peterA; Jag tror att etablerade partier skulle gjort just som du skriver, bemött SDs åsikter med sina egna förslag i de här frågorna! Jag tror att din analys av SDs väljare är riktig och det skrämmer mig ännu mer!

peterA sa...

Jamen, precis, visst är det då det blir riktigt läskigt. När det inte bara är stammande fjunisar som är rädd om julen...