torsdag 28 januari 2010

Tack för det, Televerket!

Har varit Telia trogen under alla mina år som telefonör, surfare och på senare år också som tv-tittare. Alltid nöjd med deras utbud. Alltid nöjd med deras service. Alltid nöjd med supporten i den mån jag behövt den. Och jag vet att Telia är en smula dyrare än de andra men det har inte spelat mig någon roll. De andra sakerna är viktigare för mig.

Så när jag i höstas upptäckte deras Telia smart, där jag får bredbandsuppkoppling till telefon, dator och tv och dessutom kan surfa trådlöst slog jag till. Inte ett dugg dyrare än mina tidigare abonnemang hos dem men så skönt att slippa de här jävla nätverkskablarna som ligger och dräller överallt. Särskilt om man som jag släpar runt datorn mellan sovrum och vardagsrum och emellanåt även till köket.

Men funkar det där trådlösa? Nixpix.
Hade datorn med till syster i somras när det var dags att hämta hem kattskrället. Där funkade datorn utmärkt ihop med Markattans söta halva.
Så jag trodde ju på att det skulle funka lika fint här. Hahahaha!

Kontaktade då Telias suveräna chattsupport och fick hjälp av en hjälpsam tekniker som konstaterade att det mest troligt var fel på gatewayen som alltså ska möjliggöra surfning utan kabel. Så de skickade en ny gateway och jag skickade tillbaka den felande. Samma sak, inget trådlöst surfande här inte. Varpå supporten hävdade att det måste vara fel på mitt nätverkskort!

Hittade en lokal datorsupport som var här för nån dag sen och höll på att få ett smärre psykbryt för att han inte lyckades få till det och besöket slutade med att han tog min dator med sig hem. Och tänka sig, där funkade det utmärkt att surfa trådlöst! ALLTSÅ inget fel på mitt nätverkskort!

Han kontaktar då Telias support och får en smärre utskällning för att jag kopplat in utomstående support! Jaha, men Telias uppfattning var ju att det var mitt nätverkskort som var kass och jag tror ju inte att de är intresserade av att laga en dator som jag inte köpt via dem, eller?
Men till sist fick han veta att gatewayen inte har de senaste uppdateringarna och att jag enkelt skaffade hem dem genom att "resetta" gatewayen med hjälp av en nål.
Så det gjorde jag, sen gick jag ut för att skotta fram bilen ur garaget och därpå åkte jag för att hämta datorn.

Jaha, tror ni att det funkar nu då? Isåfall tror ni fel för här sitter jag, återigen med en nätverkskabel injackad i datorn...

7 kommentarer:

wettexvärlden sa...

Aptrist!
Här funkar det och har så gjort alltid. Med Telia. När jag hade ComHem funkade aldrig någonting.
Hoppas det löser sig!

Den hemska tvillingen sa...

wettex; Ja det ordnar sig nog, det bukar ju det, med Telia!

Markattan sa...

Grrr, sånt där gör mig galen. Tur att man gifte sig med en dataguru, eller om det var skicklighet...

Hoppas det löser sig snarast

Markattan

Johan Hedlund / Telia Kundservice sa...

Hallo där!

Det är tråkigt att läsa att du haft så mycket problem med en så (till synes) lätt grej som att koppla upp datorn trådlöst.
Jag vill gärna hjälpa dig med detta och jag tror att jag redan nu vet på ett ungefär hur man ska bära sig åt för att nå full funktion.
Om du är OK med det skulle jag vilja att du skickade dina uppgifter till mig via formuläret jag länkar till nedan så ska jag testa en manuell omkonfigurering av din gateway.
http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

strandskatan sa...

Vilken tur att dessa problem inte drabbat mig ... Datorn, min livlina till omvärlden, fungerar (peppar,peppar)om den bara får välja "3g i första hand" (annars kopplar den ner mig med jämna mellanrum. I mitt område tycks det som om Telia är det som fungerar allra bäst både när det gäller trådlös telefoni och dator.
Utan dem hade jag känt mig riktigt "insnöad" !

Osloskånskan sa...

Jag säger som Markattan, gift med en guru is da thing.

Den hemska tvillingen sa...

Ja men ni ser tjejer, det ser ju ut att kunna ordna sig ändå utan att vara gift med gurun. Han dök ju upp ändå :-)