torsdag 7 januari 2010

Grannar och deras vanor

Vad är problemet med folk som inte fattar att de hörs när de ramlar nerför eller dundrar uppför en trappa?
Vad är det för fel på de människor som är hälgångare?
Att det låter när man går i sin lägenhet är ju inte konstigt men MÅSTE man smälla ner hälarna så att taklamporna börjar gunga i våningen inunder? Testar man hållfastheten eller?

På våning tre i mitt hus på min gata i stan bor det hälgångar, nyförälskade hälgångare. Kan ni tänka er...Rätt vad det är jagar de varandra runt sina 60 kvadrat och skriker och skrattar. Mitt emot dessa bor en kille som nog inte själv hör hur det låter när man går i trappan. Dels går alla andra tyst och dels spelar han musik så att det hörs bort till Närbo, i andra trappuppgången. Häromdan passade jag på när den här killen ramlade ner för trappen i sedvanlig ljudkakafoni, jag gick ut och stoppade honom och sa snällt att han hördes rätt bra i trappen, framförallt på nätterna och bad honom att gå lite tystare.

Han log och sa att det skulle han tänka på. Fint! Och nog tänker han på det alltid. Nu springer han ner första trappen, smyger sig förbi trappen som går ner till min lägenhet och sen springer han resterande tre. Smart kille det där!

10 kommentarer:

strandskatan sa...

Mycket intelligent av din granne att tassa försiktigt förbi din dörr.
Jag har inte så många "grannar" att klaga på (tack för det förresten) och de där musrackarna som tidigare höll mig vaken på nätterna har troligen frusit ihjäl. Inte ett ljud från dem på flera veckor och det är inte att undra på. Jag var uppe på vinden för en stund sedan och jösses vad det var kallt .... brrrr !

Ännelaij sa...

haha.."smart" granne jag.
Mina..ja..usch och suck.
trettondagsafton/trettondagen hade de återigen party till ca kl 03.30.
Om jag börjar tröttna?
Ja.

Hårda hälar är också sååååååå störande.
huga.

jag förstår dig.

Vem är jag sa...

Du får förklara en gång till för honom, och förtydliga att ljudet sprider sig längre han tror.

För övrigt är det rätt bra att på högst upp i huset (utom när man ska släpa upp matkassarna). Ingen granne stör mig alls, men jag oroar mig lite för att vi kanske stör andra. Det är inte meningen i så fall. Och hur vet man om man har hårda hälar?

wettexvärlden sa...

Hjälp! Vi hade känsliga grannar under oss. Väääldigt känsliga. De klagade på att katten stampade i golvet. Flera gånger.
Nu har vi två hundägare ovanpå oss och herrejävlar vad de djuren kan hålla låda. Skäller, ylar eller kastar hårda leksaker (?) i golvet. Men skit samma. Vi står gärna ut. Faktiskt, vi tror de flyttar före oss... ;)

Madlar sa...

Fast jag tycker han verkar lite gullig, vill ju ta hänsyn men klarar inte hela kedjan ;)

Den hemska tvillingen sa...

Skatan; Ja med lite tur har de dött, eller ännu bättre flyttat till varmare hus.

Ännelaij; Han försöker ju och det får man se positivt på.

Vemärjag; Äh, jag orkar inte. Han tittade på mig som om jag bad honom äta skit. Hälgångare är såna där som sätter ner hälen först och riktigt hårt i golvet. Tror inte att du och din son gör det i någon större utsträckning. Och jo, det är bra att bo högst upp.

wettex; Katter som stampar i golvet hör inte till det vanliga. Har ni tigrar eller lejon?

Madlar; Hej, välkommen. Jo jag tycker också att det är rart att han försöker. Och lite roligt också :-)

Markattan sa...

Jag håller mig med tre "grannar" den ena grannare än den andra. de håller sig med rätt tysta tassar, synd bara att mattorna lever jävel när grannarna "går" på dem.

Markattan, som för det mesta slipper klamp i trappan

Den där tjockisen sa...

Jag misstänker att mina grannar har installerat en bowlingbana till sina barn. Det är säkert kul för barnen, men jag hoppas att de tröttnar på den snart. Fast då skaffar de antagligen trumpeter.

Ebba G sa...

Min vän korpen har lärt mig att om man behöver höras hela tiden har man lärt sig någon gång att om man hörs då vet mamma och hela världen att man finns, och då finns man, på riktigt.. Man är alltså osäker på om man finns utan att andra vet om det...Och då låter man såklart. Pillar på saker, trummar, stampar..
...jamen tänk bara, om man inte vet att man finns vet man ju inte att man går i trappor om man inte hörs. Och du har bekräftat att stampgrannen finns... då njuter han nog av att påminna sig om att du vet det, och så smyger han för att du ska märka att han finns. Då måste han ju stampa före och efter - så att du verkligen ska höra att han smyger hos dig!

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Ja men dina grannar hårar ner trappan istället. Inte högljutt men nog så irriterande.

Den där tjockisen; Bowlingbana? I lägenheten? Hu vilket liv det måtte vara. Stackars dig.

Ebba; Ja du, och Korpen, har förmodligen rätt. Och jag har lagt märke till honom, jag vet att han finns.