söndag 3 januari 2010

Ojdå, det var ju inte meningen

I julklapp fick jag en rulle typ Easy cover som man sätter upp på väggen och sen kan måla eller tapetsera efter behag. Den där duken eller vad man ska kalla den tror jag har tagits fram för att folk ska kunna göra om efter all glasfiberväv som satts upp i det här landet. Den är svår som attan att riva ner, sitter som berget, och bredspackling är inte världens lättaste göra...

Jag satte upp sån duk i mitt sovrum och det blev ju så bra. Jag önskade mig och fick alltså, en stor rulle till mitt vardagsrumsprojekt. 25 meter, behöver 50. Hittade billigt lim av rätt typ och köpte en provburk. Köpte en 25-metersrulle till igår.

Idag har Närbo och jag tapetserat ena kortväggen! Och det var ju inte meningen att jag skulle göra det nu heller. Nästa helg tar vi långvägg. När väggarna är färdigbeklädda ska jag måla taket. Vilket jag inte hade tänkt men inser att jag måste. Och därefter ska väggarna målas.

Det här hade jag inte tänkt börja med nu men nu är det påbörjat och lika bra att fortsätta. Det enda jag saknar är ett tapetbord. Den här duken är 100 cm bred och tapetbord brukar vara 60 cm breda, det känns inte som ett alternativ men gudarna ska veta att jag redan är rätt trött på att hålla till på hallgolvet. Och det är det mest tidsödande momentet i hela tapetserarjobbet.

Klockan är strax efter nio och jag har redan gått till sängs. Dels för att jag trivs så gott i mitt sovrum och dels för att jag är så ininorden trött. Bra tajmat inför tidig uppstigning i morgon. Jobb igen ju!

6 kommentarer:

Ebba G sa...

Tapetsera är kul! Men du - man kan köpa två billiga tapetbord och fästa ihop dem undertill (om det är ett pappbord måste man ha rejäl silvertejp på båda sidorna) På det sättet får man ett 120-bord som funkar jättebra.

strandskatan sa...

Vilken energi så här de första dagarna på året ! Som Ebba G säger : köp ett tapetbord av papp så slipper du ligga på golvet och jobba. Det kan aldrig vara bra för ryggen.

Den hemska tvillingen sa...

Ebba G; Ja det var ju en tanke. Problemet är att ytan i hallen där jag kan hålla till inte rymmer två bord på bredden...Men kanske den lediga veckan innebär att det blir utrymme i vardagsrummet.

Skatan; Ja visst är jag energisk va...Ett bord räcker inte för bredden på våderna är 100. Men jag löser nog det där också vad det lider. Ryggen pallar nog golvjobbet...men knäna....ujuju...de värker efter bara tre våder....

wettexvärlden sa...

Jeeesus vad du håller på! Jag blir så trött att jag får gå och lägga mig.
Det finns vissa fördelar med nybyggt, helt klart.

Kan du försöka ta hand om dig nu och vara lite snäll mot dig? ;)

Kram!

Ännelaij sa...

Åh vilken bra julklapp.
De där engångstapetborden kan man givetvis använda fler gånger. Det har jag gjort.
Din lgh kommer att bli sååååååå fin!

Den hemska tvillingen sa...

wettex; Förlåt??? Fast att gå och lägga sig är ju rätt skönt.

Ännelaij; Min lägenhet blir fin, japp.