torsdag 21 januari 2010

När krafterna tryter

Har just betittat nytt avsnitt av Antikrundan. Å som jag älskar de där experterna i dess töntighet. Denna fanatiska iver över gamla träskålar från anno datzumal och en stol som kanske Gustav III har suttit i. Det är något lockande med människor som är så hängivna och kan sitt jobb så intill fulländning.

Men den sista kvarten ramlade ögonlocken igen gång på gång och jag är rädd att jag nickade till där en liten stund. Alldeles lagom mycket för att få kraft till en vaken stund till. För 22.00 är det dags för avsnitt 3 av Mad men och då ska jag väl lyckas somna även till det.

För nu är jag trött, in i själen trött. Har ju haft en ganska tuff period på jobbet med omorganisation och eventuell flytt till annan avdelning. Nu tycks det komma till en lösning och jag är långt ifrån nöjd. Kan bara konstatera att jag i det här fallet inte har något val om jag inte vill säga upp mig. Och det är definitivt ingen lösning nu. Så jag gör som jag blir tillsagd och väntar på att det ska bli bättre. Alla förstår min situation men det svider likväl.

Och det är väl för att lösningen nu är här som spänningen släpper och tröttheten kommer. I natt sov jag från 23 till 06, det har inte hänt sen början på oktober att jag sovit en hel natt och så många timmar. Men en natts sömn räcker inte för att bota 4 månaders konstant sömnbrist.

16 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Kanske du kan på sikt kan påverka din arbetssituation till det bättre?
Hoppas du får sova gott inatt också, kram!

Den hemska tvillingen sa...

Oslo; Jag jobbar på det. Tack och kram.

Pillargontanten sa...

På nåt sätt brukar det lösa sig, bara man har lite tålamod, jag var med om nåt liknande för några år sen, och nu känns det okey, jag trivs faktiskt på min nya avdelning, fast det kändes piss i början och defintivt före...

Lycka till!
Kram!

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon; Grattis, roligt när det ordnar sig.
Jag ligger i hårdträning när det gäller tålamod men det är inte min bästa gren.

Kram

Anonym sa...

Det knep jag har lärt mig i stressade situationer är att, så fort man känner sig sressad ska man ta ett djupt andetag in och andas ut, andas in och andas ut långsamt. Det kan vara knepigt i början och kan kännas knäppt i stressade situationer.. Men det hjälper...

Ja, ja, min kompis sitter här också och läser min kommentar jag skriver till dig och säger: tror du att folk inte vet hur man andas?? Ha ha

Ja, ja, men ta långsamma djupa andetag så ska du kunna stressa av. Speciellt när det är läggdags, är man stressad under dagen så kan det rubba sömnen, jag tror kroppen utsöndrar nå stresshormoner, eller nått??? Ta hand om dig, Nina..

Anonym sa...

Jag menar, man skrattar lätt åt dålig humor när man är trött.. Från trötta Nina igen..

Anonym sa...

Jag menar, man skrattar lätt åt dålig humor när man är trött.. Från trötta Nina igen..

Den hemska tvillingen sa...

Trötta Nina; Tack för rådet, jag andas in och ut och in och uuuuut.
Och så fnissar jag åt dina kommentare...och det är ju bra.

wettexvärlden sa...

Säger du det där med Mad Men för att retas? ;)

Du det löser sig med jobbet och något bra kommer ut av det. Vänta ska du få se.
Och kram på dig!

Den hemska tvillingen sa...

wettex; Ja bara för att retas. Men du, man kan se det via tv5play fast bara det senaste avsnittet (nr3 just nu) och bara i en vecka.
Jag tror också att det löser sig men just nu är det skit och så får det vara ett tag...

Kram tillbaka

Ebba G sa...

och jag som inte ens vet vad du gör... tänker, att livet mest handlar om relationer (och såklart det basala att överleva) Oavsett vad man jobbar med och var man är, är man alltid en kugge i någon sorts relationsmaskin. När jag läser din blog fattar jag att du är en skön kugge, en sån som får maskinen att fungera. Och så har du plötsligt fått flytta din maskinbit till en helt annan plats i maskineriet...Antar att det tar ett tag att smörja ihop de nya delarna, hitta muttrar och skruvhål så att allt hänger ihop och fungerar. Men...tänk om du är precis rätt människa för jobbet. Så att folk omkring dig liksom behövde just dig för att blomma upp och må bra... wow!
Fast som sagt, jag vet ju inget om dig, jag bara fantiserar kring det jag läser av dig.
Kram!

Den hemska tvillingen sa...

Ebba G; Ja och du läser nog inte så dåligt. Det är ganska väl beskrivet...MEN...just nu är det surt, just nu är det tugnt.
Men jag har ett jobb, en inkomst och det får man vara väldigt nöjd med i dessa dagar.

Kram och tack för klokskaperna.

strandskatan sa...

Är man trött och sliten mentalt så är det inte lätt att se något som helst positivt i förändringar. Det är inte heller lätt att ta till sig aldrig så välmenande goda råd.
Men...Viktigast av allt är kanske att du lyssnar till dig själv och ger dig möjlighet att göra sådant som tillför dig energi när situationen runt dig suger kraft.
Kram på dig och ha en trevlig och vilsam helg !

Den hemska tvillingen sa...

Skatan; Så rätt, så rätt.
Kram tillbaka och ha en trevlig helg du också.

Ännelaij sa...

Antikrundan är bland de få TV-program som jag inte vill missa.
Och OM jag nu gjort det så ser jag det på SVT-play.

Usch, omorganisationer tar kraft från alla.
Särskilt hos de som måste byta avdelning men även hos andra.
Mycket tid går till spillo och ibland undrar man om man bara rör om i grytan för att 'hitta på' något nytt.

Ibland blir det mycket bättre men..det är ju tungt.

Hoppas du sover gott inatt också.
Kram

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Jag tror inte att detta kommer att bli mycket bättre för mig, men framtiden får väl utvisa hur det blir.
Kram till dig.