söndag 20 december 2009

Surealistiskt men trevligt

Att återvända till byn där jag levde med barnen och deras far är en smula märkligt. På något sätt står tiden liksom stilla och på andra sätt förändras livet även där. Kan nog inte förklara det där på något vis.

Jag har en bästis kvar, du vet vem du är, som inte på alla år jag bott i Sundsvall har kunnat få tummen ur och förflytta sig de 25 milen för att hälsa på mig. Idag fick vi en dryg timme ihop ändå, just för att jag återigen förflyttat mig tillbaka de där 25 milen! Hon pratar ofta om hur märkligt det känns att komma in i huset där jag och min familj bodde. Hur trivsamt det var trots de slitna ytorna och att det var trångt. Och visst fanns det charm i den där gamla kåken.

Sonens 18-årsdag firades just där, där pappa till alla mina barn fortfarande bor kvar. Och idag började jag gråta när jag gick runt där. Han och hans nya kvinna har renoverat och gjort så fint och det glädjer mitt hjärta mer än jag kan säga. Jag blir glad för husets skull men än mer för exets. Efter alla år med nödlösningar och i-väntan-på-rätt-idéer så är det nu så perfekt det kan bli. Det unnar jag honom.

18-åringen ja, han är nu myndig och påstår själv att han efter tolvslaget i natt mognade. Det gjorde han kanske också för egentligen skulle han hämtas i "stan" som man säger i Jämtland på förmiddagen men istället fanns han hemma i sängen i morse när jag vaknade. Ja inte i min säng alltså. Men han hade ordnat skjuts hem mitt i natten och då blir ju en morsa lugn och god till sinnet.
Nu är alla barnen myndiga och jag kan väl luta mig tillbaka och odla mina egna intressen nu va?

7 kommentarer:

Markattan sa...

Japp så är det, myndig unge innebär total frihet för päronen...

Åtminstone innebär det att moster blivit gammal och glömsk och inte uppvaktat en enda av dina fem. Likadant blir det på julafton, jag kommer att glömma dem då med.

Markattan

Fasching sa...

Jag hoppas verkligen att det är så. I så fall är jag en fri man år 2013. Och då jävlar!

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Det kompenserar barnens faster så fint så fint, med ulltottar och annat krafs.

Fasching; Så klart att det är så...kan inte tänka mig att det kan fungera på annat sätt med tanke på hur förhatliga vi föräldrar är i tonåringarnas ögon.
Så jobba bara på att bli ett riktigt ärkefä så vill dom inte se röken av dig när de väl blivit myndiga.

Fiffi sa...

Det låter både nostalgiskt och fint i mina öron.

Men....
Hur hamnade du i Sundsvall?

Den hemska tvillingen sa...

fiffi; återkommer i den frågan då John Blund just anlände och han har drömsanden framme i detta nu....nu blåste han den i mina ögon...zzzzz zzzzz zzzzz

Jag, Lobelia sa...

Ja det är märkligt att återkomma. Tiden har stått still i sinnet, men inte i verkligheten. Men visst är det en resa tillbaka genom åren.

strandskatan sa...

Titta tillbaka kan vara på både gott och ont. Men nostalisk är det lätt att bli om man minns det som var bra.
Nu kan du känna dig fri... alla navelsträngar klippta. Lika förbaskat är man mamma på livstid... hmm