fredag 11 december 2009

Kan man lita på Posten?

Här kommer man hem, ställer in bilen i garaget, tar sin matpåse med fredagsmiddagsingredienserna och beger sig till sitt lilla krypin. Stannar till vid postfacket och finner ett maffigt paket som liknar en julklapp!

Hjärtat hoppar till lite och man ställer snabbt som ögat ifrån sig matkassen för att plocka fram det där spännande. Och finner att en vän skickat en julklapp! Och dessutom med en anvisning om tid för öppnande.Men inte har Posten brytt sig om den anvisningen inte. Nädå, paketet har öppnats! Eller det har åtminstone spruckit lite i "sömmen". Jag har dock inte tjuvkikat för blir man tillsagd att öppna först till morgongröten på JULAFTON då lyder man.

Jag brukar inte äta gröt på julaftons morgon men i år får jag göra det ändå för annars får jag ju aldrig veta vad det är i paketet!

9 kommentarer:

f i f f i. sa...

Vet du? Det kanske var Karl-Bertil som tänkte ge bort paketet till sämre bemedlade men som efter en tjuvtitt tyckte att DU faktiskt behövde just detta paket.

Men...vet du igen...du FÅR öppna. Om du vill. Du kanske behöver det mer idag än på julafton :D

Den hemska tvillingen sa...

fiffi; Och var jobbade Karl-Bertil? Jo på Posten!!! Och paket behöver jag även om jag inte tillhör de sämre bemedlade.
Men jag tänker INTE öppna före gröten på julafton.
Tack igen.

Den där tjockisen sa...

Man kan uppenbarligen inte lita på någon... Jag misstänker att min lömske brevbärare snor alla kärleksbrev och presenter som rent logiskt borde dimpa ned i min brevlåda.

Den hemska tvillingen sa...

Den där...; Ja så är det naturligtvis. Men man får betänka att han förmodligen lever ett liv i misär, till och med katten har lämnat honom. Baconet slut och ost tål han inte...klart att han tröstar sig med det han kan komma över.

strandskatan väntar på Karl-Bertil sa...

Spänningen är oliiidlig innan man får öppna julklapparna. Bara klämma, sniffa på, skaka lite och hoppas,hoppas,hoppas att det där förbaskade papperet spricker liite av en något omild behandling. Fast att få öppna paket redan på julaftonens morgon det är väl helt ok.

Ännelaij sa...

Vad spännande.
Och vilken snygg handstil hon har den där fiffi.
Snart är det ju jul, klart du tyar dig tills dess..fast jag förstår att det är svårt.
;)

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Ja att få öppna på morgonen är helt ok. När man dessutom har namnsdag så tycker jag att det är ett måste...eller hur?

Ännelaij; Klart att jag kan hålla mig. Men jag tittar lite på det ibland och gläds åt det. Och ja, hon skriver fint både bokstavligt och bildligt talat...

Mifflan sa...

Men Posten då! Att de inte kan hålla sig. Så härligt med en morgonpresent!

Den hemska tvillingen sa...

Mifflan; Härligt var ordet.