söndag 13 december 2009

Att ta sitt ansvar...eller inte

Många är vi som suckar över kvällstidningarnas skandalrubriker och flåsande i folks privata. Några är det som tagit sin hand från dessa blaskor och ger sjutton i att läsa dem. Och nu mina vänner har mitt förhållande med Aftonbladet kommit till vägs ände. Nu gör jag slut för dagens tidning visar på så dåligt omdöme att jag inte tänker göda dem något mer.
Historien i korthet; Ett par har fått den "lysande" idén att starta en sida där fångar kan söka kontakt med andra. Många av dem söker förstås kärlek och det är det ju inget konstig med. Lusten att älska och att ha någon att älska finns ju oavsett om man sitter inlåst eller ej.
Aftonbladet frågar paret med sajten om det kloka att ge dömda våldsbrottslingar och mördare den här möjligheten och de försvarar sig med att de här personerna har väldigt få "bra" människor i sin omgivning. Det här kan man ju tycka vad man vill om.
Däremot finner jag det synnerligen tvivelaktigt att Aftonbladet publicerar en del av kontakannonserna. OM man nu anser att det finns anledninga att ifrågasätta den här verksamheten så borde man också fråga sig om det är så klokt att exponera dessa kontaksökande, dömda brottslingars annonser i tidningen.

Finns det inte tillräckligt med tjejer (för det är mest tjejer) som tar kontakt med våldsamma män bakom lås och bom i tron att de kan bota dem? Hur stort ansvar har Aftonbladet om någon av dessa kvinnor blir mördade eller misshandlade av någon av dessa män? Jag tycker att tidningens agerander är idiotiskt och visar på väldigt dåligt omdöme.

6 kommentarer:

f i f f i. sa...

Har sett en såndär liknande dejtingsajt med amerikanska fängelsekunder, dömda hardcore brottslingar, på en "humorsida" - alltså, det var så sjukt att det inte gick att göra något mer än att skratta åt skiten. Dom hade frigivningsdatum år 2136 och sånt.

Trodde aldrig det skulle komma nåt sånt hit, men vi verkar ju ta efter all skit vi kan komma över.

Den hemska tvillingen sa...

fiffi; All skit tar sig över Atlanten av nån anledning. Ett eller annat gott har väl också funnit sin väg över vågorna.
Men Aftonbladet gick över gränsen den här gången och nu är det nock för mig.

´strandskatan sa...

Ja det är sannerligen mycket som en gammal Strandskata inte begriper när det gäller tidningsskriverier.
Lika bra att sluta läsa
kvällstidningar. Ja, så får det bli !

Osloskånskan sa...

Otroligt. Usch.

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Ja lika bra att låta bli.

Osloskånskan; Ja men visst är det väl otroligt att ge sig i kast och publicera slikt? Till vad nytta liksom....

peterA sa...

Blir fantastiskt fascinerad över att det fortfarande finns dom som läser... Men det är väl som du skriver, de här personerna har väldigt få "bra" människor i sin omgivning. Så de behöver både redaktionellt stöd och en dejtingsajt ;)