lördag 30 april 2011

Minnet

Så där ja, installerad i stugan för säsongen! Fast än så länge är det just bara en vanlig vårhelg som inte skiljer sig värst mycket från andra vårhelger. I morgon kommer jag att märka skillnaden när jag inte behöver jaga katter, packa ihop kläder, slänga överbliven mat och suckande ge mig av mot stan. I morgon är det bara att gå och lägga sig, sova gott i tystnad och sen vakna tidigt för att åka till jobbet!
Härligt!

I veckan har vi införskaffat ny teve hit till stugan men eftersom Närbo (numera Negerbudda tack vare sin fina solbränna) glömde att ringa kanal-leverantören kom inte teven igång förrän vid 2-tiden idag. Det gjorde alltså inget att jag inte kom ihåg att koppla in antennkabeln när vi skulle montera upp mediamodulerna! Först i morse när jag vaknade insåg jag att det möjligen skulle underlätta att se på teve om vi använde den där sladden mellan boxen och parabolen!

Och eftersom vi inte kunde se på teve redan igårkväll skulle jag surfa lite. Men nu är det ju så att mitt mobila bredband används högst sällan, inte sen förra sommaren har jag haft anledning att surfa mobilt. Tror ni att jag mindes pin-koden? Inte då! Jag hade en känsla av vilka siffror som ingick och vilka pin-koden inleddes med. Men de två sista? Nää inte alls och då man bara har tre försök på sig så fanns ju inte så många testmöjligheter heller. Ringde Telia och fick klart för mig att jag kunde gå till närmaste Teliabutik för att få hjälp, få ett brev med koden hemskickad eller logga in på Mina sidor! Och det sistnämnda var väl det bästa alternativet, hade ju kunnat använda min iPhone för den saken. OM det inte var för att jag aldrig lyckats lära mig att komma ihåg användarnamn och lösenord för att göra just den inloggningen. Så, det blev ingen surfning heller.

Detta till trots fick både dator och teve tjänstgöra. Kopplade ihop dessa två trevligheter och kollade en dvd-film istället. Somnade snabbt som vanligt och vaknade med värk i nacken.

Idag funkar teven och jag kom plötsligt ihåg att jag in en fin låda har en plastpåse med grejer som följde med det mobila bredbandet. Där fann jag även pin-koden och ni har nu glädjen att njuta av den hågkomsten! Visst blir ni glada då? Det blev jag!

Trevlig valborg på er och glöm inte att demonstrera i morgon.

5 kommentarer:

Cina sa...

Jag är också glad nu för det!
Tv.n kan jag vara utan men datorn??? Behöver visst träna på det!
Ha det gott där i mysiga, fina stugan!

Sv: Nä. Efter år av sjukskrivning är ekonomin ansträngd till max. Därför försöker jag knapra in där det går. Bilen får bo ute, förhandlat mig till ett nytt, bra elavtal och så Tradera-auktioner på allt vi inte behöver längre. Böter är sannerligen sura pengar. Men man får skylla sig själv. Aldrig gör jag då om det! ;)

Småländskan sa...

Jätteglad!

nillas liv på pinnen sa...

Superduperglad!

Jag skickar maken att demonstrera imorgon, okej?

Den hemska tvillingen sa...

Cina; Teven klarar jag mig egentligen alldeles utmärkt utan fast när den står här är det trevligt att titta! Särskilt när jag är ensam i stugan!
Förstår att man inte blir rik på att vara sjukskriven länge...och tänk då de som blir utförsäkrade utan att ha något annat att "falla tillbaka på"! Man kan ju bli sjuk av bara tanken.

Småländskan; Visste väl det!

Nilla; Fint.
Men jag vet inte om jag tycker att du ska slippa demonstrationerna. Du kan väl ha en egen där hemma? Vad ska du skriva på ditt plakat?

nillas liv på pinnen sa...

Jag ska ha ett plakat där det står: "Åk och hämta min handväska!"
För jag glömde nämligen den i stugan imorse och maken måste åka eftersom jag inte har något körkort.