lördag 9 april 2011

Så nöjd med mig själv

Tro det eller ej men jag har anmält mig till en stegtävling på jobbet!
Jag vägrar att se det som en tävling mot någon annan än mig själv vilket jag gjort klart för laget. Anmälan är endast ett sätt för mig att höja min motivation att få motion.

I förrgår var jag och köpte mig ett par gå-skor eller walking-skor som Stadium kallar det. Och på kvällen var Närbo och jag ute och invigde dem. Funkade sjukt bra, fick inte tillstymmelse till blåsor vilket är det normala för mig.

I dag fick Närbo åka ensam till stugan för jag vägrar gå i den där djupsnön igen. Jag får allt vackert vänta några veckor till så att snötäcket får tid på sig att krympa ihop till ett djup som även jag klarar av. Istället meddelade jag Närbo att jag gick emot honom när han skulle ge sig hem igen så att han kunde plocka upp mig längs vägen. Jag gick 5.2 kilometer i rask takt. Inte för att det är någon våldsam distans men för mig är det enormt med tanke på all museklstyrka som försvann under vinterns ryggmärgsinflammation.

I små korta passager sprang jag till och med....nåja, vi kanske ska kalla det jogga istället. Men ändå! När Nemo tränade inför Stockholmsmaran förra året hade vi en del snack om det där med att träna. Jag var rätt övertygad om att min stackars kropp aldrig skulle vilja ge sig ut på sådana strapatser. Men se nu på kärringen, nu jävlar är hon på gång! Fast nån mara kommer det nog inte att bli, åtminstone kommer det dröja länge än innan jag är så vältränad att jag orkar det.

Och titta vad jag hittade på min tur! Ett knippe vitsippor! Jag var tvungen att kila över vägen och föreviga detta fantastiska vårbevis.Jo men hur gick nu hjärtundersökningen? Tja, nåt ultraljud blev det ju inte för det skulle läkaren skriva remiss om först. Trodde jag redan var gjort. Proverna som togs i torsdags var iallafall bra med undantag för kolesterolhalten som var för hög.
Detta har nu lett till att tvillingen blivit tant! Två tabletter, en mot högt blodtryck och en mot högt kolesterol, som ska tas vid två olika tillfällen på dagen är allt för mycket för mig. Alltså har jag skaffat en medicindosett. HUR mycket tant är inte det va? Fast tant ser iallafall till att få sin motion!

6 kommentarer:

Gökboet sa...

Jamenvisst, nu jävlar är tvillingen igång! BRA FLYT IDAG!

Kämpa på!

Osloskånskan sa...

Du är jättfin på nya fotot här!
Keep up the good work!

strandskatan sa...

Nu blir jag alldeles förvirrad ! Först skickar du ut Närbo ensam i en massa snö och sedan hittar du vitsippor ! Du måste ha gått jääättelångt i dina nya skor !
Vad du är duktig som motionerar förresten. Du kommer nog att motionera bort både "tanten" och medicinbehovet i ett huj !
Men du .. "dosett".. ha,ha, du är otrolig.

Ännelaij sa...

Dosetter rules!
Jag gillar dem..eh..förutom att man måste ha dem.
Iofs måste inte jag det, vad jag vet, men du fattar vad jag menar.

Wow!
5.2 km!
Det var verkligen inte illa.
:)
Det bästa är att tävla mot sig själv.

Ha det gott!
//Tant-Annelie

Den hemska tvillingen sa...

Gökis; Japp, nu är kättingen på gång!

Oslo; Tack, jag är rätt nöjd med det där fotot!

Skatan; Nja, nu var det så att Närbo befann sig tre mil inåt landet i de djupa skogarna och jag gick längs en genomfartsväg med branta slänter i söderläge vilket förklara både snö och soppor.
Jag hoppas att motionen minskar behovet av medicin samt leder till att jag drar mindre storlekar framöver!
Och det är INGET fel att anglas dosett så det så :-)

Ännelaij; jag känner mig rätt duktig och det visade sig vid bättre mätning att jag faktiskt gått 6,4 km!!!!
Du inspirerade mig. Tack!

nillas liv på pinnen sa...

Vitsippor uppe hos er redan?! Ur led är tiden och världen.
Jag misstänker att jag också har för hög kolestorolhalt så jag tänker hela tiden att jag ska sluta äta så mycket mackor med bregott på. Men så länge jag inte VET att jag har hög kolesterolhalt så lär jag fortsätta.