onsdag 27 april 2011

Tomatstatus

Så här långt har tomatodlingen kommit nu. Tyvärr är inte växthuset iordninggjort så plantorna får vackert stå här och bida sin tid.
Längst till vänster ser man det som ska bli röda coctailtomater, i mitten växer gula diton och till höger ståtar ampeltomaterna. De senare har jag tänkt ska få växa i amplar i smutten på altanen. Det blir nåt det, att bara sträcka upp handen och ta sig en klase solvarma tomater.
Jag antar att det är fler än jag som gläds åt det faktum att säsongen för agrara inlägg nu har tagit sin början här på Den hemska tvillingen!

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

I det här hushållet är det maken som står för det agrara. Men solmogna tomater kan jag läsa om ändå. I alla fall när det handlar om att stoppa dem i munnen.

Småländskan sa...

Igår kväll kommenterade jag hos dig, men det gick inte fram. Jag fick nåt "konstigt" meddelande från Blogger... i alla fall skrev jag att jag avundas dig dina tomatplantor och vad de så småningom ger. Försökte med såna plantor mitt första år här, där ute på den stora inglasade balkongen (som alltid har öppna fönster), men nej det funkade inte!
I min brf fanns möjlighet till "egna sålådor" en plätt där man kunde fixa sin miniträdgård. Tyvärr var det troligen bara jag och någon mer som tyckte det var en bra idé. Synd.
Jag ser fram emot att följa dina plantor istället.
Ha det bra tvillingen!

Osloskånskan sa...

Att du orkar. Skulle önska man kunde odla plasttomater.

Ingen särskild sa...

Instämmer med föregående talare. Plasttomater! Eller kanske hellre såna där små ätbara man kan köpa i en plastask på affären.
Den där rätta glöden i hjärtat tänds liksom inte när jag tänker på att odla tomater.
Det är tur vi är olika, och att man brinner för olika saker under olika perioder i livet.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Lovar att återkomma med ett tomat-ätarinlägg när tomaterna som äts kommer från egen täppa!

Småländskan; Vi kan konstatera att blogger, tomatfröer och bostadsrättsinnehavare är en smula eljest vad gäller tomatodling ;-)

Oslo; Fast om man tycker att det är roligt så får man ju ork.
Och än så länge har det ju inte varit så himla ansträngande.

Någon särskild; Skulle inte kalla det glöd precis mer en lust att se saker växa. Är inte det en väldigt gammal lust som kanske springer ur en överlevnadsdrift???
Plasttomater betraktar jag som ett bra ämne för ett betong-gjutningsprojekt.

Suzan sa...

åh så goda de kommer bli sen! =)