söndag 23 januari 2011

Här var jag

Jag har varit i stugan! Inget särdeles sensationellt en vanlig vinter men det här har ju definitivt inte varit en vanlig vinter.
Jag klarade av att gå hela vägen vilket ju var tur för Närbo. Annars hade han fått bära mig och det är nog en smula mer än vad hans rygg pallar för även utan uppförsbacke. Ni som varit och hälsat på mig förstår vad jag menar. Backarna är liksom inte att leka med, de är branta!

Och redan nu ger jag er första bilden på växthuset för det här året. Det ser ut som om man kan vänta rätt länge med att sätta tomatfröer men i år tänker jag inte låta mig luras. I år är det jag som ska vinna. Så snart ska fröerna i jorden, de ska vattnas, vårdas, skolas om och drivas upp till små buskiga plantor som kan sättas ut i växthuset så fort det är körbart ut till stugan. (Och det lär ju dröja ett tag så det känns som om jag har gott om tid på mig) Men i år tänkte jag alltså att vi ska ha stora, fina tomatbuskar som kommer igång och blommar, bildar små tomater som hinner mogna ordentligt medan vi ännu har semester. Fast jag tänker köra förra årets koncept med små minitomatbuskar som ger små goda cocktailtomater. De är härdigare och tomaterna får en chans att mogna.

Så får det bli!


Ps. Låt er inte förledas av skoterspåret att tro att vi fuskade och åkte ut. Det är snälla grannen som kört upp ett bra spår för mig att gå i så att jag har en rimlig chans att komma ut till stugan innan all snö smält för det lär ta sin rundliga tid. Tack och lov för snälla grannar.

9 kommentarer:

f i f f i sa...

Vilken skillnad på vy mot när vi var och hälsade på. :)

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Ja massor av snö, lots and lots of it! Fast fint ändå!

Anonym sa...

Så fint, så härligt att du kunde ta dig dit... och så jäkla avis jag blir när du snackar om fröer och plantor och allt. Tror det är just sånt jag saknar allra mest från "mitt förra liv". Men jag gläds med dig på riktigt!
/Småländskan

Gökboet sa...

Jasså, du har gröna fingrar OCKSÅ? En del får då många talanger! Skönt att börja drömma om fröer & växthuset va....

KRAM!

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Ja det gjorde gott att kunna ta sig fram för egen fot.
Har du ingen balkong där du kan odla lite? Och tack för dina fina ord.

Gökboet; Neej, jag har inte speciellt gröna fingrar och inte så värst många talanger heller. Dock har väl åldern gett mig mod att prova sånt jag är nyfiken på (utom inlines).
Det är skönt att ha saker att se fram emot.
Kram till dig.

Anonym sa...

Jodå, jag har en stor balkong, massor av krukor och annat har det varit där senaste året, men ändå, det är liksom inte detsamma som att ligga på knäna och rota, rensa.. ja du vet!
/Småländskan

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Hahaha, jag undviker så långt det är möjligt att ligga på knä och rensa...Såååå tråkigt ju!

Livet just nu sa...

Härligt! Du har säkert gjort dig förtjänt av goda grannar! :-)

Lisbet Lindell sa...

Massor av snö men ack så vackert

Kram Lisbet