tisdag 4 januari 2011

Hanna Hanna Hanna

Tränar du Hanna? Passa dig då noga för att skada dig. I det samhälle du vill ha kommer du nämligen att få betala högre sjukvårdsavgifter vid en sådan skada.
Jo men så måste det ju vara va. Att träna är väl en livsstil och en livsstil som dessutom kan skada dig. Ungefär som du menar att livstilen att bli för fet skadar människan och som därmed ska betala mer i skatt.

Jo jag vet att du har bett om ursäkt och att du nu försöker lindra dina ord med tillrättalägganden om vad du egentligen menar. Fast det tror jag inte att du menar egentligen. Jag tror att du innerst inne verkligen tycker att de som äter för mycket ska betala mer i skatt. Jag tror att du innerst inne tycker att de som gått i pension får stå sitt kast och klara sig på betydligt mindre än vårt pensionssystem ger i dag.

Och varför tror jag nu detta? Jo, för du verkar ha tappat bort en del av där begreppen som ligger till grund för vårt samhälle. Solidaritet - hört talas om det?
Låt mig då förklara för dig vad solidaritet kan vara, häng med är du snäll.
Solidaritet är det där att den som har förmågan bidrar till den som har det sämre ställt. Till exempel skulle det i ett vettigt samhälle kunna betyda att den som tjänar bra betalar högre skatt för att den som är utan jobb ändå ska kunna leva ett drägligt liv! Fattar du? Smart va? Det skulle också kunna betyda att den som jobbat i hela sitt liv för att ge dig och mig den standard och de möjligheter vi har nu, när de blivit gamla får den omsorg och omtanke från oss andra. Solidaritet kan vara att de barn som behöver mer stöd i skolan får det utan att skambeläggas, ifrågasättas eller ständigt få höra att de ska skärpa till sig.
Det här förutsätter dock att vi som har delar med oss till de som inte har eller har mindre. Och det gäller både pengar, ork, engagemang, förnuft och vad det nu kan vara.

Som avslutning har jag bara en sak att säga dig Stefan Hanna;

Bättre överviktig än skitviktig!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med! Övrig kommentar onödig.
/Småländskan

Ännelaij sa...

Så sant!

Nemo sa...

Det är väl bättre att dom feta få sänkt skatt, så dom får råd att köpa en JÄTTEsopr hyenadräkt som dom kan ha på sig...

Mvh

Hefan Stanna

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan och Ännelaij; Fint!

Hefan Stanna - Nemo; Ja men inte innan de stått på stadens torg med en stor skylt runt halsen där de ber om att få bli spottade på!

Gökboet sa...

Bra rutet! Igen!

Man tappar hakan och öronen krullar sig! Han kan ju inte ha alla proppar i skåpet den ........
Nä, far & flyg!

Cina sa...

Heja dig! Bra skrivet! Tänk, den där karln har snurrat i mina tankar också idag.

Först blev jag förvirrad av din rubrik - min dotter heter nämligen Hanna och jag har tänkt på, skrivit hennes namn här o där idag bara för att komma ihåg hennes namnsdag i morgon. Jag kommer garanterat komma ihåg! ;)

Den hemska tvillingen sa...

Gökboet; Jag tror att det är värre än så, jag tror att karln har alla proppar i skåpet och dessutom en hel jävla massa egoister som håller med honom. Och det gör mig helt mörkrädd.

Cina; Jo jag såg ditt inlägg. Bättre i magen?
Lägg en påminnelse i mobilen så får du hjälp att komma ihåg.

strandskatan sa...

Slutklämmen som du har fått till... yesss, den är riktigt bra !
Förresten morrar/ryter du alltid bra när det gäller människors "dumheter" !

Den hemska tvillingen sa...

Strandskatan; Det är ilskan över människors dumhet som ger mig den där glöden.

nillas liv på pinnen sa...

Du är bäst!!!
(Och jag fick också frispel när jag hörde om det här förslaget.)

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Tänk att jag inte är ett dugg förvånad över det frispelet! Tänkte faktiskt på dig när jag skrev det.