onsdag 19 januari 2011

En del jobbar verkligen på fel ställe

I dag ringde jag min vårdcentral i två ärenden.
Dels ville jag kolla om vi kunde få en tid hos läkare för min dotters räkning som har lite tryck över bröstet och en hjärtrytm som rusar mellan varven och dels ville jag fråga om det finns extra anledning för mig att vaccinera mig mot influensan med tanke på min ryggmärgsinflammation.

På den första frågan fick jag svaret att de minsann inte har några tider och att 23-åringar inte har fel på hjärtat och inte dör de heller. Jag hade då förklarat att det eventuellt finns ett ärftligt hjärtfel i familjen och att det skulle kännas skönt att få det här kollat för säkerhets skull. Jag tror heller inte att det är någon fara men som sagt, för säkerhets skull. Och hon skrattade åt mig!

På min andra fråga blev det ännu konstigare. Jag förklarade att jag har en pågående inflammation i ryggmärgen unt so vajder....Och blev starkt ifrågasatt för den diagnosen. För det är så ovanligt! Ja men du, du kan väl ta och ringa neurologen då om du vill veta hur det förhåller sig med den saken. Och något svar fick jag förstås inte för OM det nu var så att jag hade kontakt med neurologen för att jag EVENTUELLT har en inflammation i ryggmärgen så fick väl de svara på om jag ska vaccinera mig!

Och så rådde hon mig att ta dottern till en privat vårdcentral istället. Vilket jag strax ska göra.

Men, vad är det här? Kunde hon inte bara lugnt och stilla sagt ...jag förstår att ni är oroliga. Mest troligt är det inget farligt alls men åk till akuten eller den privata vårdcentralen istället så får ni hjälp snabbare. Varför ska man behöva känna sig som en jävla idiot nästan varje gång man har med offentliga vårdinrättningar att göra? Dessutom talade hon om för mig att hon minsann inte satt i den här telefontjänsten för att bråka med kunder. Sånt blir jag fullkomligt galen på. Om hon hade haft hyfs från första början hade det aldrig blivit något "bråk". Om man nu kan kalla ett visst ifrågasättande för bråk då. Jag misstänker starkt att samtalet tagit en annan vändning om hon inte skrattat mig och vår oro rätt i örat!

10 kommentarer:

Ännelaij sa...

SUCK!
Alltså, jag vet inte vad jag ska säga för jag blir så upprörd, irriterad, arg på en och samma gång!

DubbelVTF?

Nej, så här får det inte gå till.
Det får inte bara och OM det nu gör det så jästrans i min lilla lådda så måste detta beteende uppmärksammas!

/SvinArg-A

Cici sa...

Så oförskämt och framför allt oansvarigt! Ingen har rätt att ställa diagnos per telefon och alla har rätt att få komma och stilla sin oro. Med den inställningen den där personen hade, borde hon inte få arbeta på en plats där man har med människor att göra. Men kan ju undra hur hon behandlade gamla som ringde och var oroliga över något.

Markattan sa...

Och då minns vi ju att en av våra systrar var blott 20 och hade förfärligt ont i hjärtat, åkte till akuten där hon avfärdades med samma JÄVLA arrogans och ignorans.
En timme senare låg hon på intensiven med konsraterad hjärtsäcksinflammation.

Mähät i akutluckan blev samtidigt rejält tillplattad av öm fader.

Far och flyg med översitteri, dumhet och o(ut)bildat folk

Markattan, bister när det brister!

nillas liv på pinnen sa...

Skitkärring!
Såna där ska inte ha jobb där de har med människor att göra.

strandskatan sa...

"Mycket skall man höra innan öronen ramlar av !"
Jag tror jag smäller av ... saknar ord ...
Kan du inte få fram till den som är personalansvarig på vårdcentralen att den där människan skall bort från sin tjänst med omedelbar verkan ?!!

Livet just nu sa...

Men varför, VARFÖR har man ett jobb som man inte gillar eller trivs med?! Precis som vissa läkare som borde sitta inlåsta på någon kammare och forska i små baciller istället för att ha med patienter att göra. För jävla bedrövligt är det. Tur det är ruter i dig så att du inte bara blir tillplattad och sen sitter där och är ledsen.
KRAM!

Anonym sa...

Ja du, "såna" inte bara jobbar på fel ställen, de är snarare fel hela de!... sen undrar en del i min närhet varför jag numera inte har förtroende för sjukvården...
/Småländskan

Den hemska tvillingen sa...

Allihop; Ja man undrar varför en del måste hålla på så där men det är frågan om man får några svar.

Gökboet sa...

Fy fan, man får ju skämmas å andras vägnar! Har själv jobbat i vården i 35 år och att bemöta patienter på ett så oförskämt & oproffsigt vis har ALDRIG funnits på min karta!
Men rötägg finns det ju tyvärr i alla yrken...

Keep on fighting!

Den hemska tvillingen sa...

Gökboet; Nää låt henne skämmas själv, ödsla inte tid på att skämmas för andra.