söndag 2 januari 2011

Ett inlägg som måste skrivas

Ni vet den där tidningen som jag skulle sluta läsa, den som går hand i hand med en teve-kanal som gör mig fullständigt matt. Alltså Aftonbladet och TV4!
I tidningen kan man alltsom oftast läsa artiklar som handlar om något program som den där kanalen sänder, Idol, Let´s dance, Bonde söker fru, Fångarna på fortet, ja all möjlig skit således. Och alltid med några rafflande, överdrivna rubriker som innehåller ord som chock, skandal, kaos eller något annat värdeladdat.
Jag avskyr alltihop men det finns något som jag föraktar mer än allt annat i det där snaskeriet och det är uttalandena som oftast kommer från exekutiva producenten Matilda Snöwall. Hon måtte ha fått ett manuskort som innehåller ett standardsvar samt några få variationer.

Scenariot kan se ut så här: Bonde anser sig felaktigt beskriven av programmet och uttalar sig om det i en snyftig text. Exekutiva producenten Snöwall får uttala sig och säger OFELBART och UTAN UNDANTAG följande "det är ledsamt om x känner det så här, det har inte varit vår avsikt....."

För det första; Snöwall och TV4 tycker INTE att det är ett dugg ledsamt för den där artikeln hoppas de ska leda till fler tittare och därmed större reklamintäkter. Deras avsikter är rätt och slätt att dra in mer pengar och göra fler och mer spetakulära program. Om man nu anser att det är så jävla ledsamt att någon känner sig felaktigt beskriven så borde väl kanalen för höge farao ändra på sig nån gång. Men de gör den alltså inte eftersom de endast och allenast drivs att vinstintresse och skiter högaktningsfullt i om folk tar skada.

För det andra; Det är inte ett dugg ledsamt OM......det är ledsamt ATT! Ja, jag vet att detta endast är en språklig hang up som jag har men det gör mig komplett galen att läsa de där orden (och käften om att jag kan låta bli att läsa för det är inte det som är poängen här) för det indikerar att man ifrågasätter uppgiften att någon blivit ledsen/arg/kränkt eller vad det nu är.
Om man istället säger att "...det är ledsamt att..." så bekräftar man åtminstone personens känsla.

Och det önskar jag att Matilda Snöwall skulle ta och skriva till på sitt standardsvar med ett stort OBS!!! före!

Ja, det var väl allt för nu.

3 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Som om jag skrivit det själv, eftersom jag också går bananas av att höra den där frasen. Vilket jag nyligen gjorde btw, riktad till ett av mina barn.
Att använda den är att missbruka makt. Kort och gott (ont).

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Exakt vad det är och sånt har vi alldeles för mycket av redan.

Anmaja sa...

Kunde inte ha skrivit det bättre!
(Fast jag tittar ibland på de däringa programmen när jag ändå sitter med min lapptopp och stickning - som lite underhållning när katten bara sover. Läser dock ALDRIG någon kvälls-sk*t-tidning...)

Harebra i 13-helgen!
Anmaja