onsdag 17 februari 2010

Utan bild

Jag gjorde Faschings cheesecake igår.
Och vilken tur för mig att jag inte har kameran tillhands för då skulle ni fått bevis för hur ohemult mycket cheesecake jag satt i mig. Nu kan jag hävda att det är mycket kvar (inte, endast en trejdedel återstår). Men Närbo tycker också att den är god.

Och jag gör redan här avbön.
Jag använde digestivkex modell light (för det fanns inga vanliga i affären)
Jag använde inte en form med löstagbar kant (för den har jag gett bort till yngsta dottern)
Jag brände digestivgeggan när jag smälte smöret (fast jag använde smör, det gjorde jag)
Jag använde inte gräddfil på toppen (för den var slut i affären så jag fick ta kräm fräsch) Jo jag vet att det inte stavas så!
Och jag bröt mot lagen att cheesecaken ska stå i kylen i 24 timmar innan man äter den (för jag kunde inte motstå att smaka på den redan i går kväll)

MEN, till min fördel ska sägas att jag började i spetsen på biten (bitarna), fortsatte med kanten och åt mig inåt och slukade sista tuggan i ett nafs. Och jag hade fan inga jävla hallon på heller.
Och fast jag fuskade så blev den så gudomligt god att jag nästan svävade när jag åt den. Nu sitter jag mest och suckar för att jag är så mätt.

4 kommentarer:

Markattan sa...

Men lägg av va!
Det där är fan inte rättvist!

Markattan, ligger här och är sjuk

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; F´låt?

Fasching sa...

Bra jobbat!

Den hemska tvillingen sa...

Fasching; Å så skönt, trodde du skulle sätta mig i karantän och isolering för att jag brutit mot lagen! Tack för ljuvlig cheesecake och för receptet.