söndag 28 februari 2010

På utflykt

Jag trosade mitt onda knä och mitt värkande bäcken (tror att jag fick nån skada när jag föll härom veckan ändå) och tog med mig Närbo för att kolla till stugan. Men snälla nån, hur mycket snö kan det rimligtvis ramla ner på en enda ynka vinter? Tydligen är det gränslöst eftersom man numera får vada i den här vita varan ända upp till midjan.

Men växthuset står fortfarande pall, taket på kåken ser ut att klara tyngden och uthustaket är nu renskottat. På backen ligger snön upp till dryg-fönsternivå, buskarna har gömt sig helt och hållet under snön och hattifnattarna har dragit ner luvan långt, långt ner över öronen. Det går liksom inte att föreställa sig att även denna vinter kommer att ta slut, att all denna snö ska förvandlas till vatten och att marken en gång, om några månader ska grönska och bjuda in till barfotapromenader i daggen. Att tänka att under det där meterdjupa täcket håller tulpaner och påskliljor på att förbereda för blommning och att vi åter en gång ska plocka jordgubbar från trädgårdslandet, det är svårt att föreställa sig.

Sen åkte vi hem och visade soffgruppen, hämtas i morgon och lägenheten bör vara lite lättare att forcera.

4 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Jo, snö har vi gott om, och visst är det ett underligt land... Med våra årstidsskillnader.
Men vi får med av allt, vilket är underbart, varje årstid har ju sin tjusning :O)

strandskatan är positiv sa...

Idag känns det som om man har kommit över krönet på den lååånga vintern ! Mars, mars, efterlängtade mars ! Nu kan det väl i alla fall inte vara så förskräckligt mycket mera vinter att vänta.... nej, det kan det väl inte ... eller !? Så skönt att ni kunde ta er fram till ert sommarparadis och konstatera att det står kvar utan inrasade tak och annat elände !
Ljuva tanke ... det finns livskraft där under snömassorna i den frusna marken och det kommer en vår !

Ewa sa...

Jodå, snö är det gott om i år. Den är ju tung nu också. Vet jag det, för jag skottade på altan i helgen

Den hemska tvillingen sa...

Pillargon; Har svårt att se tjusningen med denna vinter eller vinter överhuvudtaget.

Strandskatan; Tja, det kändes som om vi var på krönet i morse men eftermiddagen har bjudit på ymnigt snöfall så jag vet inte...december kanske???

Ewa; Vår snö är fortfarande rätt lätt men i allt för stora mängder blir ju även denna snö tung.