måndag 1 februari 2010

Telia igen

Johan från Telia, ni minns han som hittade mitt klagoinlägg om att min trådlösa uppkoppling inte fungerade, mailade och skrev att nu hade han fixat på sin sida.
Jag borde därmed kunna se just mitt trådlösa nätverk. Det gjorde jag inte.
Så jag startade om gatewayen och datorn. Inget trådlöst nätverk, jo en hel del men inget som är mitt.
Resettade gatewayen, samma resultat.

Och enligt Johan måste det då vara fel på gatewayen och jag fick lov att ringa till Telias support för att få den utbytt. Gjorde så och nu har även Telia börjat med möjlighet att man blir uppringd istället för att sitta i telefonkö och vänta. Bra!

Fast först skulle vi ju igenom de sedvanliga frågorna och påståendena om att det kunde var mitt trådlösa nätverkskort som felade. Tack och lov hade jag ju datorn med till Stockholm i helgen och kunde ju faktiskt blogga på bussen tack vare bolagets TRÅDLÖSA NÄTVERK!
Så efter högläsning av det mail som Johan på kundtjänsten skickat så skickar nu Telia en ny gateway. Kan vi alla hålla tummarna för att den fungerar som den ska?

Och tack Telia för support, snabb hantering och trevligt bemötande - till sist. Jag vill verkligen att det här ska funka för jag vill behålla bilden av att Telia är bäst.

Om några dagar bör jag slippa den här sabla kabeln som ligger som en orm på golvet och hotar att fälla mig varje gång jag ska någonstans i min enorma våning. (En tvåa på 60 kvadrat!)

4 kommentarer:

Markattan sa...

Hurra, hurra, hurra.Jag håller tummar för glatta livet.

Markattan

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Tack, det lär göra susen.

Ännelaij sa...

Snart, snart är du på banan igen..men..ändå konstigt.
Alltså att det är fel på 3 gateways?
Hmmm...
Verkar konstigt.
Det är inte fel på din dator iaf.
MEN..alltså är det fel på så vis att gw:s inställningar inte funkar ihop med nätverkskortet?
Typ att 'paketen' ena vägen skickas för snabbt alt. för långsamt eller liknande?
Fast det borde de ju ha tagit reda på...juh..

Nåja, hoppas att den gw funkar.
ANNARS så...

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Tycker att det verkar konstigt när nu nätverkskortet funkar på alla andra ställen jag testat. Ja vi får se vad som händer med gateway nummer tre, jag hoppas och önskar att det fungerar när den kommer.