måndag 15 februari 2010

Svaren på era frågor

Vi hade ju lite tråkigt häromdagen och jag ville bota tristessen med frågestund.
Och det har verkligen varit jätteroligt att läsa era frågor och försöka svara.

Här kommer nu svaren! Håll till godo.

Markattan; Ok då vill jag veta när Alva avser anlända? Kära Markattan, det vill jag också gärna veta och när jag publicerar det här kanske vi vet. Men jag tippar på att det blir den 15 februari vid pass 09.49.


Pillargontanten; Vad får du en kick av? Alltså, vad får dig att gå igån på alla cylindrarna? Det jag mest av allt går igång på är nog när jag coachat något och ser engagemanget i ögonen. Fast jag är väldigt lätt att engagera så jag går igång på rätt mycket.

Vad skulle du göra annorlunda om du fick leva om ditt liv? Jag skulle satsat på skådespelarbanan.

Vad skulle du använda 7 miljoner till om du fick det? Det allra första jag skulle göra är att betala mina lån, bank- och studielån. Sen skulle jag ge barnen en sudd var, Närbo skulle få pengar för att köpa en bil och så skulle stugan bli vinterbonad. Och det som blir över skulle användas till guldkant och trygghet.

Vad skulle du göra om du fick veta att du bara har ett år kvar på den här planeten? Kan knappt omfatta den tanken. Om jag hade förmågan så skulle jag resa och vara med min familj så mycket jag bara kan. Och så skulle nog en hel del tid gå åt till att försona mig med tanken att jag snart inte skulle vara kvar längre.Ännelaij; Vad ska jag fråga om..hmm..TROTS att du har kastat handsken så vill jag inte fråga alltför pinsamma frågor.
..de är ju roligast men..Ja inte har jag hindrat dig från att ställa pinsamma frågor inte :-)

Vad är det bästa du vet? Oj, kanske att få göra andra glada. Eller när andra vill göra mig glad. Att få hem alla barnen samtidigt är rätt härligt, en stund.

Din favoritdoft? Doften av nyslaget hö är fint, eller den där morgonen man kommer ut och känner att det är vår i luften, snön ligger kvar men man kan ändå känna att nu är det på gång med vår. I parfymväg är det en parfym som heter First och som inte längre säljs i Sverige men det gör inte så mycket eftersom jag utvecklat en ”allergi” mot parfymer, det kliar som sjutton så det har jag fått sluta med. Sucka!

Doft du verkligen inte kan stå ut med? Har fruktansvärt svårt för gammal intorkad svett, det är så provocerande att jag blir förbannad. Det finns få människor i det här landet som inte har möjlighet att hålla sig och sina kläder rena. Jag tycker att det är ohövligt att gå omkring att lukta gammal svett.

Favoritlåt? Oj, det är ju många men den som dyker upp i huvudet just nu är Björn Skifs Håll mitt hjärta, den är så fin.

Hur träffades du och din älskade närbo? Vi träffades på jobbet, jobbade på samma grupp och när mitt dåvarande förhållande tog slut ringde jag Närbo och berättade vad jag kände för honom och han blev väl så förvånad att han inte kom sig för att säga nej och på den vägen är det.

Favoriträtt? Den äter jag en sommarkväll i stugan. En grillad kött- eller laxbit tillsammans med en potatissallad som innehåller skivad, kokt färskpotatis från egen täppa, blandat med skivade rädisor. Över detta häller man en gegga av smält smör, hackad basilika och krossad vitlök. Får jag sen en pannacotta med någon färsk frukt till så är jag väl helt och hållet nöjd. Sköljes ned med ett glas rött vin.

Vad är du mest stolt över hos dig själv? Att jag har en väl utvecklad magkänsla som leder mig rätt. Följer jag den går det sällan fel men om jag struntar i den har det oftast blivit galet. Den egenskapen gör mig ganska orädd för att säga vad jag tycker. Och jag är en jävel på att löneförhandla.

Hur långt norr ut har du varit?..i Sverige alltså. Boden tror jag är det nordligaste jag sett i Sverige.

Sol eller snö? SOL, jag hatar snö. Avskyr!

Pratmänniska eller tänkare? Prat, för att jag tänker under tiden jag pratar. Jag kommer sällan fram i tankarna genom tystnad och av den anledningen att jag är relationsinriktad och så nyfiken på andra människor att jag inte kan hålla tyst. Jag måste få reda på vem dom är.

Känslomänniska? Ja, känslomänniska i allra högsta grad.

Analytisk? Ja det är jag men först magkänsla och därefter analys.

Största dröm i livet? Har egentligen inga drömmar, tar nog dagen som den kommer. Men det är ju det där med skådespeleriet….


Ännelaij igen; Jo, jag har en fråga till.
När kommer ditt barnbarn?
Längtar du eller?
Ja jag gjorde ju det men nu är hon ju här så nu behöver jag inte längta längre.


Fiffi; Jag skulle vilja veta:
Vilken är den bästa film du har sett, vilken är den bästa skiva du köpt och vilken låt du skulle sjunga karaoke till om du var TVINGAD att sjunga. Svaret "ingen, jag sjunger inte av princip" gills inte ;D


Den bästa film jag sett…Broarna i Madison County är nog favoriten. Fast filmer med Meryl Streep är alltid bra för hon är helt suverän skådis. Sen är ju de flesta filmer med Hugh Grant favoriter och NEJ, det är inget jag är vidare stolt över.
Bästa skiva??? Oj, så svårt, jag har inte ägnat mig så mycket åt skivköp. Men ok, jag gillar ju Björn Afzelius så någon av hans skivor har nog varit favoriter. Annars gillar jag Rolling Stones fast jag tror inte att jag köpt någon av dem. Äh, jag vet inte, jag är allätare.

Och om någon nu skulle tvinga mig att sjunga karaoke skulle jag välja att sjunga Syrsans sång, den där som Zarah Leander sjöng:


Camilla i Eslöv(som jag inte har någon länk till): Bästa boken du läst?
Åh så svårt, det finns ju så många. Anders Paulruds böcker är helt fantastiska allihop och jag rekommenderar alla att läsa dem. Ett ögonblicks verk är så vacker och Kärleken till Sofia Karlsson…LÄS!

Tror du på ett liv efter döden? Jag vill ju verkligen tro på det där så det gör jag. Och jag har skapat ett paradis där var och en får det precis så som de önskade i sitt jordeliv. Sen spelar det väl ingen roll att det inte är så med stor sannolikhet, det är ju trösterikt just nu ändå.

Vilket är det bästa jobbet du haft? Jag har faktiskt inte haft så många jobb men det jag har tyckt varit roligast var min tid som facklig ordförande på min nuvarande arbetsplats. Det var vansinnigt roligt.

Nämn tre saker du inte skulle kunna vara utan? OJ, vad svåra frågor! Men min dator vill jag inte vara utan, min säng som jag byggt själv och min lön.

Vilken vuxen människa var mest betydelsefull för dig när du växte upp? Min pappa tror jag är den som präglat mig mest och som betydde mest. Mamma var naturligtvis nästan lika viktig men måste jag välja en så får det bli farsan.Ännelaij ger sig inte; Kan ju bara fråga en sak..en ENDA?
..please..? Hur känns det att snart bli mormor?
Det var allt.
Klartslut. När jag skrev svaret första gången kändes det rätt olidligt men nu är det ju så fantastiskt roligt och rörande och fint.

Cina; Hej "Hemska tvillingen"!
Varför kallas du "Hemska tvillingen"? Är du tvilling eller född i tvillingens stjärntecken? Jag har en tvillingsyster, nämligen Markattan, och när vi var små brukade våra föräldrar kalla oss för The terrible twins. Sen startade vi en blogg tillsammans som vi naturligtvis döpte till just detta. Men snart blev det roligare att skriva själv så Markattan startade sin blogg och jag tog över The terrible twins och när jag sen flyttade till blogspot blev det Den hemska tvillingen. Och så har jag ju en alldeles egen uppsättning tvillingar också :-)


Nina(som jag inte heller har någon länk till); Vad är det bästa du någonsin har gjort i ditt liv?? En enskild bästasak är när jag löneförhandlade när jag var fackordförande på jobbet. Jag visade mig vara rätt, för att inte säga väldigt, bra på just det. Och det var så fantastiskt roligt.

Markattan; Jag har en till fråga, och den handlar inte om barnbarn.
Favoritsyskon? Ja det varierar beroende på vem som är snällast mot mig för stunden. Men eftersom jag väntar en byxsändning från dig så säger jag väl att det är du.

Polargrevinnan; Får jag komma med en fråga? Ja det är ju meningen med det här.
Tror du på siorskor och spådomar, undrar Viola Nej, det gör jag inte fast det kittlar tanken att de kanske vet saker som jag inte vet och förstår saker som jag inte förstår. Gör du?

Det var väl allt eller har jag glömt någon fråga?

8 kommentarer:

Markattan sa...

Ptjaa, om favoritskap hänger på lite gällivarehäng så kan jag nog knipa guldmedaljen.

Ett paket ska ordna så snart jag får tummarna ur byxröven.

Markattan, som inte hade en aning om skådisdrömmar

Den hemska tvillingen sa...

Markattan; Det som är gällivarehäng på en är tajt på en annan. Och tänk vad bra att du fick veta nåt nytt om din syster.

Fiffi sa...

Zarah Leander, you say?

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Jag VISSTE att det skulle bli din kommentar, jag visste det!
En av mina favvolåtar fast jag sjunger den inte med samma dramatik som hon gjorde.

Fiffi sa...

Du är en komplex liten hemsk tvillingmormor :D

Den hemska tvillingen sa...

Fiffi; Eller hur....

Ännelaij sa...

Vilka bra svar!
Det tackar man för.
:)

Anonym sa...

Tack för svaret, det var intressant.. Nina