onsdag 10 februari 2010

Det här med väntan

Tålamod är inte min starkaste gren. Jag är bättre på åsikter, sova, samtal, relationer, lata mig, baka bullar, läsa och en hel massa annat som jag inte kommer på just nu. Men tålamod...det har jag mycket lite av.

Och just nu väntar jag så att jag blir galen. Fast det får jag inte säga så att dotter nummer 1 hör det för hon är redan helgalen på att vänta.
Hon har tillbringat en stor del av dygnet på BB för att få ett sömnpiller, sova, upptäcka att värkarbetet avstannat och sen bli utskickad i svinkylan för promenad. Det kanske kommer igång då! Vilket det inte gjorde och de fick åka hem med bebisen kvar i magen. Klart att hon är less med tanke på foglossning och annan skit.

Och jag alltså, går här och väntar och väntar...och tröstar den trötta dottern med hurtiga saker som "man har aldrig hört talas om att de stannat kvar därinne" och annat trams.

Så för att sätta lite fart på den här tillställningen har jag uppmanat de blivande föräldrarna till lite hederligt nuppande, det kan ju hjälpa till liksom. Fast då blev jag tillsagd att hålla klaffen och inte vara vulgär. Vi får väl se om det kommer en bebis i natt...eller i morgon...Gärna så länge jag är ledig tycker jag för då kan jag ju kvista upp till Jämtland och beskåda underverket omedelbums.

10 kommentarer:

strandskatan sa...

Men blivande mormor då ... Fast en liten "färdknäpp" kan ju inte skada.
Jag håller tummar o tår för att väntan på och " själva leveransen" av barnbarnet inte skall bli för långvarig.

Markattan sa...

Om man har trappa kan man springa i den lite nu och då. Det brukar sätta fart på den mest envetna lilla unge.

Markattan

Markattan sa...

Om man inte föredrar lite nuppande alltså

Markattan, som inte sprang värst mycket...

Den hemska tvillingen sa...

En färdknäpp har aldrig skadat men föredrar man att springa i trappor så visst.

Anonym sa...

Foglossningar det är jobbigt, jag förstår henne. Det var jag med om för 8 år sedan.. Men nu ett minne blått.. Jag är glad att vi kvinnor glömmer den smärta man får gå igenom, när man har foglossningar. He he

Hoppas att det går bra, och att det blir snart.. Vad roligt. MVH/Nina

Den hemska tvillingen sa...

Nina; Nä foglossning är inte att leka med. Min sista hade jag för 20 sedan när jag väntade mina tvillingar. Det kommer säker att gå bra och alldeles säkert blir det snart...Det ligger ju liksom i sakens natur :-)

Ännelaij sa...

Nuppa måste ju vara det ultimata.
Låter jobbigt att springa i trappor ju.
En annan sak man kan göra det är att ta lite ricinolja.
Smakar skunk men sätter fart på värkarna, hara bara en biverkning.
Det sätter fart på magen också..eh..

Jag testade det med första och..jajamänsan det fungerade.
Jag blandade ricinet i lite lingonsylt för att få bort äckelfetasmaken.

furman sa...

Nupp är bäst, Agaton ville komma ut direkt efteråt 2 nupp. Så vi åkte in till BB, då ändrade han sig och allt blev lugnt. Så vi stannade bilen på landsbygden mellan hemmet och BB..och nuppade igen. Tänk flodhäst, motorhuv, vacker vårkväll vid kohage. DÅ ville han komma ut. Fast sen på BB ville han inte igen. Så då nupp på sjukhustoalett, och DÅ ville han. Från sista nuppet 30 minuter och sedan var han ute. /Furman lättar sitt hjärta och minns

Den hemska tvillingen sa...

Ännelaij; Har sluppit både ena och andra metoden.


Furman; Ja det är uppenbart att en del får ligga i både ofta och länge ;-)

Ebba G sa...

Har väl aldrig hört på maken - nuppa igång förlossningen! Wow. Ska komma ihåg det om det blir någon fler liten sprattelapa.