måndag 26 oktober 2009

Tvillingen goes colored

Utan att ens kolla in Fiffis färgförslag i butiken talade jag om vad jag ville ha. Det kallar jag förtroende...och liiite liiite lathet.
Till 8 kvadratmeter köpte jag Alcros Sparris och till 16 kvadrat Alcros Dun, vit färg till lister och sockel samt roller och pensel.

Billigt vid inköp kan man inte påstå att det är men förhoppningsvis håller det länge.

Medan färgen blandades efter konstens alla regler passade jag på att kolla in färgproverna...och JA, Fiffi har rätt, det där kommer att bli skitsnyggt. Alldeles lagomt för ett sovrum och med stora möjligheter att variera med textilier och sånt. Blir bra det här.

Så, jag smet lite tidigare och nu är listerna i princip målade. När Närbo kommer hem ska alltså de sista tapetvåderna upp och sen ska det målas väggar. Jag ligger före schemat. (Ja ja, jag skulle varit klar för två år sedan men enligt det uppdaterade schemat ligger jag en dag före vad gäller målningen.) Är det bara så att jag orkar kommer sparrisfärgen att sitta på väggen ikväll.

6 kommentarer:

wettexvärlden sa...

Har du tur så pallar inte sonen sparrisfärgen när han landar i Svedala igen och då får du behålla ditt sovrum. Men det var kanske tanken? ;)

Knaada sa...

Sparris? Kulörerna brukar ju ha så vackra namn nu för tiden, men Sparris är jag inte helt säker på alltså... Du säger ju att det nog blir bra och då blir det säkert det. Men jag vet liksom inte vad jag ska föreställa mig. Dun är behaglig den har jag erfarenhet av. Lycka till!

Den hemska tvillingen sa...

wettex; Med lite tur bestämmer han sig för att bara hälsa på och sen skaffa sig ett eget boende. Hur det nu ska gå till.


Knaada; En grön nyans som jag har svårt att beskriva så länge färgen inte torkat. Men snyggt blir det.

strandskatan sa...

Joggens, nu är jag imponerad ! Kulörval, tapetsering och målning ... det kommer säkert att bli alldeles perfekt. Men jag som lever i vitt,vitt,vitt målat på glasfiberväv ( njaaa sådär kan man tycka)undrar hur Dun o Sparris ser ut. Låter spännande !

f i f f i. sa...

Som en liten Bengt Grive-förklaring kan jag väl säga att Dun är som det ljusaste ljusa på ett omoget päron. En beige färg med en svag svag touch av grönt i sig. Den upplevs beige på dagtid och grön på kvällstid.
Sparris är en mörkare variant av Dun, men upplevs således mer grön hela tiden.

Lotta sa...

Hoppas det blev riktigt lyckat!