torsdag 29 oktober 2009

Det går som tåget

Saker som går som på räls:

  • Mitt sovrumsmålande. Nu är väggarna målade. (Ja, det fattas ju en våd vid dörren men den ska upp när jag kommer hem på lördag och sen så...)

  • Svenska myndigheters paragrafrytteri. Läser om en man som fått sitt avvisningsbeslut upphävt. Ska ta tåget från Malmö till Växjö men hoppar i hastigheten på fel tåg, det till Köpenhamn. Blir utplockad för kontroll och kvarhålls av dansk polis och skickas tillbaka till Sverige efter några dagar. Och att polisen i Danmark gör som de gör är väl inte så konstigt. Men det märkliga inträffar när mannen anländer till Sverige igen. Nu måste han söka asyl IGEN med motiveringen att han lämnat landet. Ja men snälla, det var ett misstag. Han hoppade på fel tåg, något som kan drabba den bästa.

Själva tar vi bilen ner till Växjö idag för begravning i morgon. Dock inte vår egen.

3 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Du. Jag tänkte att nu när du blivit så bra på det där med tapetsering och målning så kan du väl, när du ändå har ångan uppe, komma ned hit. Jag är i stort behov av omtapetsering i hall och trapphall. Eller ja, ska vi vara riktigt ärliga så finns det 5 rum till som behöver fixas till, men hallen är det som är akut.

Du får eget rum, dusch och tvättmaskin. På husets penthouseavdelning, som råkar ligga i källaren.

Och så lagar jag jävligt god mat också.

Den hemska tvillingen sa...

Mona; visst, samma dag som du lärt dig att koka ris.

Speja sa...

Oj, tuff, tuff och tufft på många sätt. Trevligt att höra att målningen har gått så smidigt men ledsamt med begravning fast skönt att det inte är er egen. Då hade det här varit en gastkramande blogg vilket förstås hade passat in på ett visst amerikanskt fenomen.