måndag 28 februari 2011

Ge varje barn, varje klass, varje skola en alldeles egen Stavros Luca och gör det NU!!!

11 kommentarer:

Småländskan sa...

JAA, och en Gunilla..!!!

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Ja det sitter inte ivägen. Och så tar vi bort alla handlingsförlamade rektorer som gömmer sig på expeditionen.

Småländskan sa...

Ja,tvillingen det gör vi! Vi tar bort dem!! Och just nu tog jag (ofrivilligt)bort en kommentar om hur jag kämpade, stred, gjorde allt för mina elever, kämpade mot skolledning, Skolverket, allt och alla. Ibland gick det bra, ibland mindre bra. Jag blir upprörd varenda satans gång jag ser detta, ser det jag egentligen inte vill se, det att jag hade rätt!Jag hade rätt varenda gång jag tyckte.
En tröst är att de få elever jag "räddade" är tacksamma, glada, har det bra, har hittat hem. Jag vet att jag skulle kunnat "rädda" flera om jag bara fått möjligheten.

Den hemska tvillingen sa...

Småländskan; Ja, jag jobbar inte i skolans värld men jag vet att även jag skulle kunna förändra. Endast baserat på mina erfarenheter från några av mina barns skolgång. Och jag blir så ledsen, förbannad och upprörd över den flathet som finns i skolan i dag. Och den där "enkelheten" i att lägga över det pedagogiska ansvaret på eleven själv och elevens föräldrar.
Jag blir galen på det.

Men jag är djupt tacksam över de lärare som orkade ge av sig själva varenda dag och de som lyckades intressera och få ungen att känna självförtroende och självkänsla och nån liten gnutta stolthet.

Gökboet sa...

Rinkeby-eleverna är avundsvärda som iaf fick vara med om hur bra det KAN vara i skolan!
Stackars ungar ute i skolorna idag!

Den hemska tvillingen sa...

Gökboet; man skäms över hur illa det blivit. Vi sviker en hel generation skolbarn.

Cina sa...

Japps! Precis vad skolan behöver! Själv har jag idag besökt en förlamad rektorn på expeditionen och efter det besöket gått en lång promenad för att lugna ner mig. Bloggade om det men det blev 2 A4-sidor så jag måste nog..... Rektorsförlamningen släppte dock och barnet ifråga ska få ett åtgärdsprogram på fredag. Inte en dag för tidigt! Känner att jag är arg. Fortfarande.

Den hemska tvillingen sa...

Cina; de a4orna skulle jag vilja läsa. Fast jag är redan så förbannad att det är lika bra att jag inte gör det.
Hoppas åtgärdsprogrammet blir bra.
Kram för jag behöver en.

nillas liv på pinnen sa...

Hans medkänsla med eleverna som inte hängde med, och hans ilska över sakernas tillstånd känns så underbart sund! Tänk om fler lärare stod upp för eleverna på det sättet, vi skulle ha en HELT annan skola.

Den hemska tvillingen sa...

Nilla; Ja då skulle det vara annorlunda. Och om inte den där rektorn var ett sånt mähä...
Jag får kallbrand på hjärnbarken när jag tänker på henne.

Anonym sa...

Har ni tänkt på hur tacksamt det är att ställa herr Luca o co mot några tafatta lärare och på så vis visa oss TV-tittare vilka klåpare som jobbar i skolan... Det blir fantastisk TV - svart och vitt. I den skola jag jobbar så är ALLT ansvar lagt på oss lärare, så jag känner inte riktigt igen beskrivningen ovan av att skolan generellt lägger över det pedagogiska ansvaret på föräldrar och elever. Det jag egentligen vill säga är att det kanske är bra att ta på de kritiska glasögonen när man tittar på Klass 9A. För vad är det vi får se? En hårt redigerad "verklighet" där Stavros ur tomma intet får två timmar med EN elev för att direkt därefter (?) ge henne ett (poäng)prov som hon så klart får MVG på... Så det är nog inte en Stavros varje elev behöver, däremot behöver varje elev engagerade lärare som får TID till varje elev, inte bara när det gäller att SÄTTA BETYG, utan till det som skolan faktiskt går ut på. Att hjälpa eleverna att lära sig det de behöver lära sig. /Kajsa